Από τότε που ξεκίνησε το ξέσπασμα στο Βέλγιο, 1.359 ασθενείς ήταν σε θέση να εγκαταλείψουν το νοσοκομείο μετά από τη θεραπεία. Χθες 296 ασθενείς απελευθερώθηκαν

Τις τελευταίες 24 ώρες, έχουν επιβεβαιωθεί 1.702 νέες περιπτώσεις μόλυνσης από τον κοροναϊό (Covid-19) στο Βέλγιο, σύμφωνα με το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας.

Οι νέες υποθέσεις φθάνουν τις 10.836 στο σύνολο των επιβεβαιωμένων περιπτώσεων στο Βέλγιο. 906 (44%) στη Φλάνδρα, 691 (47%) στη Βαλλονία και 85 (7%) στις Βρυξέλλες. Δεν υπήρχαν διαθέσιμες πληροφορίες σχετικά με την προέλευση 20 νέων περιπτώσεων.

Κατανομή κρουσμάτων και νεκρών

Από τις πρόσφατα επιβεβαιωμένες περιπτώσεις, 629 έχουν νοσηλευθεί, φέρνοντας το σύνολο σε 4.138, εκ των οποίων οι 867 είναι σε εντατική φροντίδα. Ο αριθμός των θανάτων αυξήθηκε κατά 78 από χθες φθάνοντας σε σύνολο τους 431 μέχρι στιγμής.

Από τότε που ξεκίνησε το ξέσπασμα στο Βέλγιο, 1.359 ασθενείς ήταν σε θέση να εγκαταλείψουν το νοσοκομείο μετά από τη θεραπεία. Χθες 296 ασθενείς απελευθερώθηκαν.

Ο αριθμός των υποθέσεων συνεχίζει να αυξάνεται, αν και ο ρυθμός αύξησης φαίνεται να επιβραδύνεται. Η αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων που εντοπίστηκαν και των νοσηλευόμενων νοσημάτων θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με το υπουργείο, γεγονός που καταδεικνύει την ανάγκη να συνεχίσουν να λαμβάνουν προστατευτικά μέτρα: να μένουν στο σπίτι εκτός αν είναι απολύτως απαραίτητο και να τηρούν αυστηρούς κανόνες υγιεινής και κοινωνική αποστασιοποίηση.

Ασυνήθιστα, η τακτική ημερήσια συνέντευξη τύπου από τους τρεις εκπροσώπους της κυβέρνησης δεν έγινε σήμερα. Τα τελευταία στοιχεία δημοσιεύτηκαν απλώς στον ιστότοπο πληροφόρησης του κυβερνοχώρου.

Πηγή: brusselstimes.com

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr