Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Καταγγελίες για ελαττωματικές μάσκες και τεστ ανίχνευσης από την Κίνα

Κοροναϊός : Καταγγελίες για ελαττωματικές μάσκες και τεστ ανίχνευσης από την Κίνα

Οι αξιωματούχοι στην Ισπανία δήλωσαν ότι τα κιτ δοκιμών που αγόρασε από μια κινεζική εταιρεία είχαν μόνο ποσοστό ακρίβειας 30%, αντί για το ποσοστό 80% που περίμεναν

Σε μια κινεζική επαρχία, οι αρχές ανίχνευσαν περισσότερες από επτά εκατομμύρια μάσκες που ήταν υποβαθμισμένες, λανθασμένες κατασκευαστικά ή παραχαραγμένες.

Η τεράστια παραγωγή της Κίνας παρασκευάζει με υπερβολική ταχύτητα για να προμηθεύσει τη χώρα και τον κόσμο με μάσκες, κιτ δοκιμών, αναπνευστήρες και άλλα εργαλεία για την καταπολέμηση της παγκόσμιας πανδημίας του κοροναϊού.

Οι εταιρείες μικρού και μεγάλου μεγέθους, που κάποτε κατασκεύαζαν άλλα αντικείμενα, βρίσκονται τώρα στη διαδικασία της κατασκευής εξοπλισμού κατά του κοροναϊού – και οι ρυθμιστικές αρχές στην Κίνα αγωνίζονται να επιβάλουν τα πρότυπα ενώ παράλληλα ενθαρρύνουν την υπάρχουσα ροή.

Προβληματικοί εξοπλισμοί

Οι αξιωματούχοι στην Ισπανία δήλωσαν ότι τα κιτ δοκιμών που αγόρασε η χώρα από μια κινεζική εταιρεία είχαν μόνο ποσοστό ακρίβειας 30%, αντί για το ποσοστό 80% που περίμεναν.

Η κινεζική πρεσβεία στην Ισπανία δήλωσε σε μια σειρά από tweets ότι η εταιρεία που έκανε τα κιτ δοκιμών, η Shenzhen Bioeasy Biotechnology, δεν είχε συμπεριληφθεί στον κατάλογο πιστοποιημένων παρόχων του Πεκίνου, ούτε προμηθευτής για να βοηθήσει τα πακέτα που οργανώθηκαν από κινεζικές εταιρείες όπως το Alibaba, το ηλεκτρονικό εμπόριο γίγαντας.

Ισπανοί υπάλληλοι υγείας δήλωσαν ότι αγόρασαν τις δοκιμές από έναν ανώνυμο τρίτο διανομέα αλλά υποστήριξαν ότι δεν χρειάστηκε να περιμένουν έναν πιστοποιημένο κατάλογο από την Κίνα, λέγοντας ότι είχαν ήδη λάβει ευρωπαϊκή πιστοποίηση. «Η Ισπανία ακολουθεί τον κανόνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης», ανέφερε το υπουργείο Υγείας.

Σε δήλωση σχετικά με τα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης, η Bioeasy είπε ότι οι ισπανοί αξιωματούχοι δεν κατάλαβαν πώς να διεξαγάγουν τη δοκιμή και ότι έκαναν βίντεο και εξέδωσαν οδηγίες για να τους βοηθήσουν.

Πέραν της Ισπανίας, η Ολλανδία έκανε ανάκληση σε εκατοντάδες χιλιάδες μάσκες προσώπου που εισήχθησαν από την Κίνα αφού διαπιστώθηκε ότι ήταν ελαττωματικές, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας το Σάββατο.

Οι ολλανδικές αρχές έλαβαν 1.3 εκατομμύρια μάσκες προσώπου από την Κίνα στις 21 Μαρτίου και διένειμαν μερικές από αυτές στους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης που αγωνίστηκαν κατά της εξάπλωσης της θανατηφόρας πανδημίας COVID-19.

«Μια δεύτερη δοκιμή απέδειξε επίσης ότι οι μάσκες προσώπου δεν πληρούσαν τα απαιτούμενα πρότυπα ποιότητας. Έχει πλέον αποφασιστεί να σταματήσει η χρήση ολόκληρης αυτής της αποστολής».

Οι μάσκες είχαν πιστοποίηση ΚΝ95 που υποδεικνύει ότι πρέπει να φιλτράρουν πάνω από το 95% των σωματιδίων. Σύμφωνα με τον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα NOS, η ανάκληση αφορά 600.000 μάσκες.

Αυτό δεν χαρακτηρίζει όλη την Κίνα

Όπως και σε άλλες βιομηχανίες, από τα αυτοκίνητα έως την ηλεκτρονική, η Κίνα έχει καταστεί ουσιαστική για την ιατρική παροχή υπηρεσιών και αμφισβήτησε τις ξεπερασμένες έννοιες ότι κατά κύριο λόγο κάνει φτηνά, ακατάστατα αγαθά.

Ακόμη και πριν από την επίθεση του κοροναϊού, έκανε σχεδόν τις μισές προστατευτικές μάσκες του κόσμου και έχει γίνει μια σημαντική δύναμη στην κατασκευή των καθημερινών ιατρικών εργαλείων.

Επέκτεινε την ικανότητά της σημαντικά μετά την εμφάνιση του κοροναϊού στην πόλη Wuhan, καθώς τα εργοστάσια ανακατασκευάστηκαν ή επεκτάθηκαν και δημιουργήθηκαν νέες εταιρείες.

Η BYD, μια εταιρεία που κατασκευάζει ηλεκτρικά αυτοκίνητα, λέει ότι θα μπορούσε να κάνει πέντε εκατομμύρια μάσκες και 300.000 μπουκάλια απολυμαντικών ημερησίως.

Η εταιρεία Foxconn, μια εταιρεία της Ταϊβάν που κάνει συνήθως gadgets όπως τα iPhone για λογαριασμό της Apple και άλλων εταιρειών σε γιγαντιαία κινεζικά εργοστάσια, είχε παράξει 10 εκατομμύρια μάσκες για τους δικούς της υπαλλήλους τον Φεβρουάριο και δήλωσε ότι ήταν κοντά στην παραγωγή δύο εκατομμυρίων την ημέρα.

Πηγή: nytimes.com

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024