Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός - Πάσχα : Έκτακτη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου - Τι θα γίνει τη Μ. Εβδομάδα

Κοροναϊός – Πάσχα : Έκτακτη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου – Τι θα γίνει τη Μ. Εβδομάδα

Οι προτάσεις της Εκκλησίας σχετικά με το πως θα λειτουργήσουν οι ναοί ενόψει του Πάσχα, θα απασχολήσουν την έκτακτη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιερας Συνόδου, την Τετάρτη.

Έκκληση στην πολιτεία να κάνει ότι μπορεί ώστε ενόψει Πάσχα «να υπάρξει διευκόλυνση και στην ψυχική ανάταση των ανθρώπων που είναι τόσο κουρασμένοι και το επιθυμούν», απηύθυνε με το τηλεοπτικό μήνυμά του, χθες ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Η θρησκευτική ηγεσία στη χώρα μας προσπαθεί να προφυλάξει «την ιερότητα της ζωής»,που απειλείται λόγω κοροναϊού αλλά παράλληλα να διαφυλάξει και την «αγιαστικήν αποστολήν της ποιμαινούσης Εκκλησίας η οποία οφείλει να δέεται και να προσεύχεται υπέρ υγείας του λογικού αυτής ποιμνίου…».

Έκτακτη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου

Έτσι την ερχόμενη Τετάρτη στις 17.00 αποφασίστηκε να γίνει η έκτακτη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιερας Συνόδου, μέσω τηλεδιάσκεψης προκειμένου να τηρηθούν τα μέτρα ασφαλείας για τον περιορισμό της μετάδοσης του κοροναϊού.

Οι Ιεράρχες υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου εκτιμάται ότι θα ασχοληθούν με τις προτάσεις της Εκκλησίας προς την Πολιτεία σχετικά με το πως θα λειτουργήσουν οι ναοί ενόψει του Πάσχα.

Εκκλησιασμός στο σπίτι

Ο Αρχιεπίσκοπος, στο τηλεοπτικό μήνυμά του,  απηύθυνε έκκληση προς τους ευλαβείς πιστούς να παραμείνουν στις οικίες τους και να κάνουν ουσιαστικά τα σπίτια τους μικρές Εκκλησίες.

Ζήτησε από όλους τους πιστούς να προστατεύσουν την ιερότητα και τη συνέχεια όχι μόνο της δικής τους ζωής, αλλά και της ζωής των συνανθρώπων τους, ιδιαίτερα όσων ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Ο κ. Ιερώνυμος υπενθύμισε την απόφαση της έκτακτης Συνεδρίασης της  Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, η οποία εξέφρασε ήδη «προληπτικώς την οφειλετική πρόνοιά της για την ανακούφιση της κοινής αγωνίας του δοκιμαζόμενου ευλαβούς ελληνικού λαού από την απρόβλεπτη και επικίνδυνη αόρατη απειλή της πανδημίας του κοροναϊού».

Υπό το πνεύμα αυτό, υπογράμμισε ο Αρχιεπίσκοπος, αποφάσισε να απευθύνει «έκκληση προς τους ευλαβείς πιστούς να αποφύγουν προς καιρόν τον κοινό εκκλησιασμό στους Ιερούς Ναούς και τους προέτρεψε να περιοριστούν στην προσευχή της κατ’ οίκον Εκκλησίας».

Λειτουργίες κεκλεισμένων των θυρών

Υπενθυμίζεται ότι ο Αρχιεπίσκοπος και η Ιερά Σύνοδος με επιστολή τους προς την υπουργό Παιδείας, ζήτησαν να επιτραπεί στους κληρικούς της χώρας να τελούν τη Θεία Λειτουργία και τις ιερές ακολουθίες κανονικά, αλλά κεκλεισμένων των θυρών.

Στην ίδια επιστολή, η Εκκλησία της Ελλάδος διά του Αρχιεπισκόπου ζητά να επιτραπεί να τελούν τη Θ. Λειτουργία και στα μοναστήρια, όπου οι άνθρωποι ζουν ούτως ή άλλως με κοινοβιακό τρόπο.

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024