Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ιερά Σύνοδος: Να γίνονται ακολουθίες σε όλους τους ναούς κεκλεισμένων των θυρών

Ιερά Σύνοδος: Να γίνονται ακολουθίες σε όλους τους ναούς κεκλεισμένων των θυρών

Επιστολή στην Υπουργό Παιδείας Ν. Κεραμέως.

Έρχεται Πάσχα και γι’ αυτό το λόγο ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος εκ μέρους της Ιεράς Συνόδου με επιστολή του προς την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως ζητάει να επιτραπεί η τέλεση ιερών ακολουθιών κεκλεισμένων των θυρών σε όλους του ναούς – τώρα το μέτρο προβλέπει μόνο σε έναν για την τηλεοπτική αναμετάδοση.

Αυτή η διόρθωση στην σχετική ΚΥΑ αναφέρει ο Αρχιεπίσκοπος «θά συντελέσῃ καθοριστικά καί εἰς τήν διατήρησιν τῆς ψυχραιμίας τῶν λαϊκῶν μελῶν τῆς Ἐκκλησίας, διότι ἡ αἴσθησις ὅτι ἡ Ἐκκλησία λειτουργεῖ, ἔστω καί δίχως τήν ἰδικήν των σωματικήν παρουσίαν, ἀποτελεῖ πηγήν πνευματικῆς δυνάμεως καί αἰσιοδοξίας.

Επίσης η Ιερά Σύνοδος με επιστολή προς τον Γενικό Γραμματέα του Υπ.Παιδείας Γεώργιο Καλαντζή ζητάει να επιτραπεί η είσοδος των πιστών στους ναούς για ατομική προσευχή.

Παράλληλα, ο κ.Ιερώνυμος στην ίδια επιστολή ζητάει να επιτραπεί και να προβλεφθεί στην σχετική ΚΥΑ και η τέλεση ιερών ακολουθιών για λόγους «διαδικτυακής αναμεταδόσεως». Όπως σημειώνει πολλοί ιεροί ναοί ανά την Επικράτεια διαθέτουν ανάλογο δυνατότητα.

Επιπλέον, με την επιστολή ο Αρχιεπίσκοπος και η Σύνοδος ζητούν να επιτραπεί η τέλεση ιερών ακολουθιών άνευ παρουσίας πιστών στους ιερούς ναούς των νοσοκομείων.

Αίτημα απευθύνει η Ιερά Σύνοδος και για να επιτραπεί η τέλεση ιερών ακολουθιών κεκλεισμένων των θυρών στα μοναστήρια. Με το μέτρο της απαγόρευσης που είχε πάρει η κυβέρνηση, απαγορεύονταν και όλες οι ιερές ακολουθίες και στις ιερές μονές. Η Σύνοδος επισημαίνει ότι έχει λάβει πολλές διαμαρτυρίες από μοναστήρια. Τονίζει δηλαδή ότι μπορεί να επιτραπεί η τέλεση ακολουθιών χωρίς πιστούς αφού ούτως ή άλλως στις μονές υπάρχους περιορισμοί λόγω της κοινοβιακής ζωής.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024