Ιερά Σύνοδος: Να γίνονται ακολουθίες σε όλους τους ναούς κεκλεισμένων των θυρών
Επιστολή στην Υπουργό Παιδείας Ν. Κεραμέως.
Έρχεται Πάσχα και γι’ αυτό το λόγο ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος εκ μέρους της Ιεράς Συνόδου με επιστολή του προς την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως ζητάει να επιτραπεί η τέλεση ιερών ακολουθιών κεκλεισμένων των θυρών σε όλους του ναούς – τώρα το μέτρο προβλέπει μόνο σε έναν για την τηλεοπτική αναμετάδοση.
Αυτή η διόρθωση στην σχετική ΚΥΑ αναφέρει ο Αρχιεπίσκοπος «θά συντελέσῃ καθοριστικά καί εἰς τήν διατήρησιν τῆς ψυχραιμίας τῶν λαϊκῶν μελῶν τῆς Ἐκκλησίας, διότι ἡ αἴσθησις ὅτι ἡ Ἐκκλησία λειτουργεῖ, ἔστω καί δίχως τήν ἰδικήν των σωματικήν παρουσίαν, ἀποτελεῖ πηγήν πνευματικῆς δυνάμεως καί αἰσιοδοξίας.
Επίσης η Ιερά Σύνοδος με επιστολή προς τον Γενικό Γραμματέα του Υπ.Παιδείας Γεώργιο Καλαντζή ζητάει να επιτραπεί η είσοδος των πιστών στους ναούς για ατομική προσευχή.
Παράλληλα, ο κ.Ιερώνυμος στην ίδια επιστολή ζητάει να επιτραπεί και να προβλεφθεί στην σχετική ΚΥΑ και η τέλεση ιερών ακολουθιών για λόγους «διαδικτυακής αναμεταδόσεως». Όπως σημειώνει πολλοί ιεροί ναοί ανά την Επικράτεια διαθέτουν ανάλογο δυνατότητα.
Επιπλέον, με την επιστολή ο Αρχιεπίσκοπος και η Σύνοδος ζητούν να επιτραπεί η τέλεση ιερών ακολουθιών άνευ παρουσίας πιστών στους ιερούς ναούς των νοσοκομείων.
Αίτημα απευθύνει η Ιερά Σύνοδος και για να επιτραπεί η τέλεση ιερών ακολουθιών κεκλεισμένων των θυρών στα μοναστήρια. Με το μέτρο της απαγόρευσης που είχε πάρει η κυβέρνηση, απαγορεύονταν και όλες οι ιερές ακολουθίες και στις ιερές μονές. Η Σύνοδος επισημαίνει ότι έχει λάβει πολλές διαμαρτυρίες από μοναστήρια. Τονίζει δηλαδή ότι μπορεί να επιτραπεί η τέλεση ακολουθιών χωρίς πιστούς αφού ούτως ή άλλως στις μονές υπάρχους περιορισμοί λόγω της κοινοβιακής ζωής.
- Δήμος Αθηναίων: Τα πρώτα 100 κλιματιστικά σε ευάλωτα νοικοκυριά
- Θεσσαλονίκη: Περιβαλλοντική ρύπανση από βουνά αποβλήτων σε παράνομη εταιρεία ανακύκλωσης – Συνελήφθη 46χρονος
- Το «Δίκτυο Πόλεων με Λίμνες» στο ακριτικό Πωγώνι και στη Δερόπολη της Αλβανίας
- Ο Μέσι εξήγησε γιατί… λύγισε μετά την επική ανατροπή της Αργεντινής επί της Αιγύπτου
- Σε εξέλιξη η συνεδρίαση στην Επιτροπή Θεσμών για τις υποκλοπές – Να κληθούν Ντίλιαν, Δημητριάδης ζητά η αντιπολίτευση
- Τζέιμς Δαλαμάγκας: Ελεύθερος υπό όρους μέχρι τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εφετών για την έκδοσή του
- Μητσοτάκης για τα F35 στην Τουρκία: Έχοντας δώσει λευκή επιταγή στις ΗΠΑ επαφίεται στην ευαισθησία των συμμάχων
- Αναβαθμίζονται οι σχολικές μονάδες του Πειραιά με εκτεταμένες εργασίες ανακαίνισης όλο το καλοκαίρι
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)

































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442