Επιστολή στην Υπουργό Παιδείας Ν. Κεραμέως.

Έρχεται Πάσχα και γι’ αυτό το λόγο ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος εκ μέρους της Ιεράς Συνόδου με επιστολή του προς την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως ζητάει να επιτραπεί η τέλεση ιερών ακολουθιών κεκλεισμένων των θυρών σε όλους του ναούς – τώρα το μέτρο προβλέπει μόνο σε έναν για την τηλεοπτική αναμετάδοση.

Αυτή η διόρθωση στην σχετική ΚΥΑ αναφέρει ο Αρχιεπίσκοπος «θά συντελέσῃ καθοριστικά καί εἰς τήν διατήρησιν τῆς ψυχραιμίας τῶν λαϊκῶν μελῶν τῆς Ἐκκλησίας, διότι ἡ αἴσθησις ὅτι ἡ Ἐκκλησία λειτουργεῖ, ἔστω καί δίχως τήν ἰδικήν των σωματικήν παρουσίαν, ἀποτελεῖ πηγήν πνευματικῆς δυνάμεως καί αἰσιοδοξίας.

Επίσης η Ιερά Σύνοδος με επιστολή προς τον Γενικό Γραμματέα του Υπ.Παιδείας Γεώργιο Καλαντζή ζητάει να επιτραπεί η είσοδος των πιστών στους ναούς για ατομική προσευχή.

Παράλληλα, ο κ.Ιερώνυμος στην ίδια επιστολή ζητάει να επιτραπεί και να προβλεφθεί στην σχετική ΚΥΑ και η τέλεση ιερών ακολουθιών για λόγους «διαδικτυακής αναμεταδόσεως». Όπως σημειώνει πολλοί ιεροί ναοί ανά την Επικράτεια διαθέτουν ανάλογο δυνατότητα.

Επιπλέον, με την επιστολή ο Αρχιεπίσκοπος και η Σύνοδος ζητούν να επιτραπεί η τέλεση ιερών ακολουθιών άνευ παρουσίας πιστών στους ιερούς ναούς των νοσοκομείων.

Αίτημα απευθύνει η Ιερά Σύνοδος και για να επιτραπεί η τέλεση ιερών ακολουθιών κεκλεισμένων των θυρών στα μοναστήρια. Με το μέτρο της απαγόρευσης που είχε πάρει η κυβέρνηση, απαγορεύονταν και όλες οι ιερές ακολουθίες και στις ιερές μονές. Η Σύνοδος επισημαίνει ότι έχει λάβει πολλές διαμαρτυρίες από μοναστήρια. Τονίζει δηλαδή ότι μπορεί να επιτραπεί η τέλεση ακολουθιών χωρίς πιστούς αφού ούτως ή άλλως στις μονές υπάρχους περιορισμοί λόγω της κοινοβιακής ζωής.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr