Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΠΟΥ : «To εμβόλιο είναι τουλάχιστον 18 μήνες μακριά»

ΠΟΥ : «To εμβόλιο είναι τουλάχιστον 18 μήνες μακριά»

Έγινε αναλυτική περιγραφή τόσο από τον Γενικό Διευθυντή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας όσο και από άλλους εκπροσώπους, στα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν για να αντιμετωπιστεί αυτή η κρίση

«Υπάρχουν πάνω από μισό εκατομμύριο υποθέσεις και πάνω από 20.000 νεκροί. Πρέπει να πολεμήσουμε μαζί τον ιό, που είναι ο κοινός μας εχθρός».

«Μπορουμε να τον πολεμήσουμε όλοι μαζί και κανένα κράτος μόνο του. Πρέπει να υποσχεθούμε στις μελλοντικές γενιές ότι δε θα ξαναγίνει αυτό». «Η βιομηχανία να παράξει τη βασική ύλη που θα δημιουργήσει το προστατευτικό  ιατρικό υλικό ενάντια στον ιό».

Ασφάλεια, εμβόλια και προστασία

Ο Γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ Tedros Adhanom Ghebreyesus δήλωσε: «Υπάρχουν πλέον πάνω από μισό εκατομμύριο επιβεβαιωμένες περιπτώσεις Covid-19 και περισσότεροι από 20.000 θάνατοι». «Αυτοί είναι τραγικοί αριθμοί, αλλά ας θυμηθούμε επίσης ότι σε όλο τον κόσμο υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες επιζώντες».

Ο Δρ. Ghebreyesus είπε ότι η παγκόσμια έλλειψη εξοπλισμού ατομικής προστασίας «είναι πλέον μια από τις πιο επείγουσες απειλές για τη συλλογική μας ικανότητα να σώζουμε ζωές». «Όταν οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας βρίσκονται σε κίνδυνο, είμαστε όλοι σε κίνδυνο», προσέθεσε. Ο Δρ. Ghebreyesus συνέχισε: «Ένα εμβόλιο είναι ακόμα τουλάχιστον 18 μήνες μακριά».

«Εν τω μεταξύ, αναγνωρίζουμε ότι υπάρχει επείγουσα ανάγκη θεραπειών για τους ασθενείς και για τη διάσωση ζωών». «Σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι στη Νορβηγία και την Ισπανία, οι πρώτοι ασθενείς θα εγγραφούν σύντομα στη Δοκιμή Αλληλεγγύης, η οποία θα συγκρίνει την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα τεσσάρων διαφορετικών φαρμάκων ή συνδυασμών φαρμάκων έναντι του Covid-19».

«Εν τω μεταξύ, καλούμε άτομα και χώρες να αποφύγουν τη χρήση θεραπευτικών αγωγών που δεν έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικές στη θεραπεία του Covid-19».

«Η ιστορία της ιατρικής είναι γεμάτι με παραδείγματα φαρμάκων που δούλευαν σε θεωρητικά ή σε δοκιμαστική φάση, αλλά δε δούλευαν στον άνθρωπο ή ήταν πραγματικά επιβλαβή. Πρέπει να ακολουθήσουμε τα αποδεικτικά στοιχεία«.

Όταν ρωτήθηκε για τον αντίκτυπο του ιού σε διαφορετικές ηλικιακές ομάδες, η Dr. Maria Van Kerkhove, επικεφαλής του WHO Covid-19, δήλωσε: «Αυτός ο ιός είναι ικανός να προκαλέσει λοίμωξη και σοβαρή ασθένεια σε ανθρώπους όλων των ηλικιών».

«Αυτό που γνωρίζουμε από τα δεδομένα είναι ότι αυτός ο ιός μπορεί να προκαλέσει ήπια ασθένεια, μέτρια ασθένεια –  ως πνευμονία». «Μεταξύ των παιδιών, η πλειοψηφία των παιδιών που έχουν μολυνθεί αντιμετωπίζουν ήπια νόσο αλλά έχουμε αναφορές που περιγράφουν σοβαρή ασθένεια στα παιδιά. Έχουμε αναφορές θανάτων σε παιδιά – ένα στην Κίνα και ένα στις Ηνωμένες Πολιτείες».

Ο Δρ Μάικ Ράιαν, εκτελεστικός διευθυντής του προγράμματος έκτακτης ανάγκης του ΠΟΥ, προσέθεσε: «Θα βρούμε στη Γερμανία και σε άλλες χώρες έως 10 έως 15% ανθρώπων κάτω των 50 ετών με ασθένειες που θα έχουν μέτρια έως σοβαρή λοίμωξη».

«Για τους περισσότερους νέους αυτό είναι μια ήπια λοίμωξη, αλλά για μια σημαντική μειονότητα ανθρώπων μεταξύ 20 και 60 ετών αυτό είναι μια σημαντική λοίμωξη. Αυτό όμως δεν είναι γρίπη»

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: shropshirestar.com

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024