Τετάρτη 08 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός - Ιράν : 144 νέοι θάνατοι - Στους 2.378 οι νεκροί συνολικά

Κοροναϊός – Ιράν : 144 νέοι θάνατοι – Στους 2.378 οι νεκροί συνολικά

Τα κρούσματα αυξάνονται κατά χιλιάδες και οι νεκροί κατά εκατοντάδες, οδηγώντας την κυβέρνηση να προχωρήσει σε πιο αυστηρά μέτρα

Το Ιράν ανακοίνωσε την Παρασκευή 144 νέους θανάτους από τον κοροναϊό, φέρνοντας τον επίσημο αριθμό θανάτων σε 2.378. Το Ιράν ανήκει σε μία από τις χώρες με τα περισσότερα κρούσματα στον κόσμο.

Ανακοίνωση

«Τις τελευταίες 24 ώρες, είχαμε 2.926 νέες επιβεβαιωμένες περιπτώσεις λοιμώξεων από τον Covid-19 σε ολόκληρη τη χώρα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Kianoush Jahanpour σε τηλεοπτική συνέντευξη Τύπου.

«Αυτό φέρνει τις συνολικές επιβεβαιωμένες περιπτώσεις σε τουλάχιστον 32.332», προσέθεσε, σημειώνοντας ότι 11.133 από τους νοσηλευόμενους μέχρι στιγμής έχουν αναρρώσει.

Ο Jahanpour δήλωσε ότι περίπου 2.900 από αυτούς που έχουν μολυνθεί βρίσκονται σε «σοβαρή» κατάσταση. Είπε ότι ο αυξανόμενος αριθμός των επιβεβαιωμένων περιπτώσεων οφειλόταν στους Ιρανούς που όλο και περισσότερο «αυτο-δηλώνουν» συμπτώματα και υποβάλλονται σε τεστ ανίχνευσης.

Το υπουργείο κάλεσε επανειλημμένα τους πολίτες να επισκεφτούν μια ιστοσελίδα και να αναφέρουν πιθανά συμπτώματα. Τα δεδομένα, μαζί με τον αριθμό τηλεφώνου και το αναγνωριστικό τους, χρησιμοποιούνται για τον εντοπισμό πιθανών περιπτώσεων.

Μέτρα περιορισμού

Το Ιράν έχει επιβάλει αυστηρά νέα μέτρα περιορισμού, μετά από εβδομάδες δημόσιων εκκλήσεων απέτυχε σε μεγάλο βαθμό να αποτρέψει τις εκατοντάδες χιλιάδες που οδηγούν στους δρόμους για να επισκεφτούν την οικογένεια για τις περσικές διακοπές Πρωτοχρονιάς.

Την Παρασκευή, η κρατική τηλεόραση έδειξε σημεία ελέγχου της αστυνομίας στις εισόδους και εξόδους της Τεχεράνης, που εμπόδιζαν τους κατοίκους να φύγουν και τους μη κατοίκους να εισέρχονται.

Ανέφερε ότι εκείνοι που αδηγούσαν εντοπίστηκαν από τις πινακίδες και τα δελτία ταυτότητάς τους και ότι πολλά οχήματα κατασχέθηκαν και οι οδηγοί πήραν πρόστιμο για παραβίαση των μέτρων. «Επειδή ένας μικρός αριθμός των ανθρώπων δεν προσέχουν τις προειδοποιήσεις, είμαστε τώρα αναγκασμένοι να τους μιλήσουμε με ισχυρά μέτρα», ανέφερε ο πρώτος αντιπρόεδρος Eshaq Jahangiri, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

Η ισλαμική δημοκρατία έχει ήδη κλείσει σχολεία, πανεπιστήμια και βασικούς σιιτικούς ιστότοπους προσκυνήματος, ακύρωσε τις κυριότερες εβδομαδιαίες προσευχές της Παρασκευής και έκλεισε προσωρινά το κοινοβούλιο.

Πηγή: news24.com

Sports in

Το Σαν Μαρίνο… τρολάρει την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: «Παίξτε εναντίον μας, σας παρακαλώ» (pic)

Γέλιο προκαλεί πλέον η κατάσταση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ την οποία… γλέντησε και το Σαν Μαρίνο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 08 Μαϊου 2024