Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : 4 νεκροί σε κρουαζιερόπλοιο κοντά στον Παναμά

Κοροναϊός : 4 νεκροί σε κρουαζιερόπλοιο κοντά στον Παναμά

Το πλοίο έχει τεθεί σε απομόνωση και κανείς δεν επιτρέπεται να επιβιβαστεί σε αυτό

Τέσσερις επιβάτες πέθαναν στο κρουαζιερόπλοιο που ήταν αγκυροβολημένο στα ανοικτά των ακτών του Παναμά και δύο άτομα στο πλοίο είχαν βγει θετικά στον κοροναϊό.

Η Holland America Line δήλωσε σε μια δημοσίευση στη σελίδα της στο Facebook ότι περισσότεροι από 130 άνθρωποι στο σκάφος του Zaandam είχαν αναφέρει συμπτώματα που μοιάζουν με γρίπη.

Ανακοινώσεις και ταξίδια

«Η Holland America Line μπορεί να επιβεβαιώσει ότι τέσσερις μεγαλύτεροι σε ηλικία επισκέπτες έχουν πεθάνει στο Zaandam», ανέφερε η δήλωση.

«Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι με τις οικογένειές τους και κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τους υποστηρίξουμε κατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης περιόδου» έλεγε η ανακοίνωση.

Το πλοίο έλαβε ιατρικές προμήθειες και ιατρικό προσωπικό από ένα άλλο πλοίο και η εταιρεία σχεδίαζε να ξεκινήσει τη μεταφορά υγιών επιβατών σε αυτό το πλοίο.

«Προτεραιότητα για μεταβίβαση θα δοθεί σε όσους βρίσκονται στο Zaandam σε εσωτερικές αίθουσες και είναι πάνω από 70», ανέφερε η δήλωση. Υπάρχουν 1243 προσκεκλημένοι και 586 πλήρωμα επί του σκάφους Zaandam.

Το Zaandam αναχώρησε το Μπουένος Άιρες της Αργεντινής στις 7 Μαρτίου. Το πλοίο προσπαθούσε να φτάσει στο Φορτ Λόντερντεϊλ στις ΗΠΑ αφού του είχε στερηθεί η άδεια να αποβιβαστεί στον αρχικό του προορισμό της Χιλής πριν από μία εβδομάδα. Το Ρότερνταμ συναντήθηκε με το Zaandam το βράδυ της Πέμπτης.

«Επιτρέπεται μόνο να κάνει ελιγμούς μεταξύ πλοίων. Δεν επιτρέπεται να επιβιβασθεί κανείς στο πλοίο», δήλωσε ο Noriel Arauz, Διευθυντής της Ναυτικής Αρχής του Παναμά.

Το Ζάανταμ είχε προγραμματίσει να περάσει από το κανάλι του Παναμά προς τη Φλόριντα, αλλά μετά από επιθεώρηση από τις αρχές του Παναμά, απορρίφθηκε το αίτημα για χρήση του καναλιού, δήλωσε ο διαχειριστής του διαύλου Ricauter Vasquez.

Το υπουργείο Υγείας «δεν έδωσε άδεια», δήλωσε ο Vasquez στους δημοσιογράφους την Παρασκευή.

«Το πλοίο βρίσκεται στα χωρικά ύδατα, αλλά πρέπει να παραμείνει απομονωμένο».

Πηγή: canberratimes.com.au

Sports in

Βόμβα από Βόλο και Μπέο: «Ο Καρυπίδης πήρε τηλέφωνο τον Μπερτόγλιο, η δικαιοσύνη έχει πλέον τον λόγο»!

Με ανακοίνωση του ο Βόλος κατήγγειλε παρέμβαση του ιδιοκτήτη του Άρη Θόδωρου Καρυπίδη επικοινωνώντας τηλεφωνικά με τον Μπερτόγλιο και τονίζοντας πως «το περιεχόμενο της συζήτησης και η αιτία του τηλεφωνήματος προφανώς και είναι γνωστό σε όλους»!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024