Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Πόλεμος» ΗΠΑ - Βενεζουέλας: Η Ουάσινγκτον κατηγορεί τον Μαδούρο για εμπόριο ναρκωτικών

«Πόλεμος» ΗΠΑ – Βενεζουέλας: Η Ουάσινγκτον κατηγορεί τον Μαδούρο για εμπόριο ναρκωτικών

Τα κατηγορητήρια των γενικών εισαγγελέων του Μαϊάμι και της Νέας Υόρκης, περιλαμβάνουν τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες που αφορούν τη διακίνηση ναρκωτικών.

Οι ΗΠΑ προσάπτουν στον πρόεδρο της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, κατηγορίες για το αδίκημα του εμπορίου ναρκωτικών ουσιών, έπειτα από σχετική έρευνα των Αρχών στην Ουάσινγκτον, τη Νέα Υόρκη και τη Φλόριντα.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ άσκησε σήμερα κατηγορίες για εμπορία ναρκωτικών κατά του προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο και υπουργών του, προσφέροντας αμοιβή 15 εκατ. δολαρίων για σχετικές πληροφορίες, για τον ρόλο που διεδραμάτισαν στο σχέδιο «να πλημμυρίσουν» τις ΗΠΑ με κοκαΐνη.

«Ναρκοτρομοκράτες»

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα του Νοτίου Τομέα της Νέας Υόρκης Τζέφρι Μπέρμαν, ο Μαδούρο, ο υπουργός Αμύνης, ο επικεφαλής του Ανωτάτου Δικαστηρίου και άλλοι αξιωματούχοι διατηρούσαν «την τελευταία 20ετία μία συνεργασία ναρκο-τρομοκρατίας με το κίνημα των FARC» στη γειτονική Κολομβία.

«Ο στόχος και το μέγεθος του υπόπτου εμπορίου ναρκωτικών κατέστησαν δυνατά μόνο διότι ο Μαδούρο κι άλλοι διέφθειραν τους θεσμούς στη Βενεζουέλα και παρείχαν στρατιωτική και πολιτική προστασία για τα εκτρωματικά εγκλήματα ναρκο-τρομοκρατίας που περιγράφονται στο κατηγορητήριό μας», πρόσθεσε ο εισαγγελέας.

Αμοιβή 15 εκατ. δολαρίων

Παράλληλα, το υπουργείο Δικαιοσύνης «προσφέρει αμοιβή έως και 15 εκατ. δολάρια για πληροφορίες σχετικές με τον Νικολάς Μαδούρο Μόρο», όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Οι κατηγορίες σε βάρος του Μαδούρο φτάνουν ύστερα από τις προ ενός μηνός δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ, με τις οποίες χαρακτήρισε τον Mαδούρο τύραννο, που υποβάλλει σε βασανιστήρια τον λαό του, ενώ υποσχέθηκε να «σπάσει» την ηγεμονία του Βενεζουελάνου.

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024