Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Περιορίζει τις εξαγωγές συσκευών αναπνευστικής υποστήριξης η Τουρκία

Κοροναϊός : Περιορίζει τις εξαγωγές συσκευών αναπνευστικής υποστήριξης η Τουρκία

Ο απολογισμός των νεκρών από τον νέο κοροναϊό αυξήθηκε σε 59 με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα της COVID-19 να ανέρχονται σε 2.433 τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Οι τουρκικές εταιρείες που θέλουν να εξαγάγουν ιατρικό εξοπλισμό αναπνευστικής υποστήριξης θα χρειάζονται άδεια από τις αρχές βάσει διατάγματος που εκδόθηκε σήμερα και αποσκοπεί στην ανταπόκριση στην εγχώρια ζήτηση καθώς αυξάνεται ο αριθμός των κρουσμάτων στην Τουρκία.

Ο απολογισμός των νεκρών από τον νέο κοροναϊό αυξήθηκε σε 59 με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα της COVID-19 να ανέρχονται σε 2.433 τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Απαιτείται πλεόν άδεια για τις εξαγωγές

Οι εταιρείες θα χρειάζονται άδεια για την εξαγωγή συσκευών αναπνευστικής υποστήριξης και σχετικού εξοπλισμού, συμπυκνωτών οξυγόνου, υλικών διασωλήνωσης και συσκευών ελέγχου μονάδων εντατικής θεραπείας, και λοιπού ιατρικού εξοπλισμού, σύμφωνα με διάταγμα που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Η Άγκυρα είχε ανακοινώσει προηγουμένως ότι θα σταματήσει την εξαγωγή προστατευτικών μασκών που κατασκευάζονται στην Τουρκία.

Τα μέτρα στην Τουρκία

Σε ξεχωριστή ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε επίσης ότι όλες οι δημοτικές συνεδριάσεις τον Απρίλιο, τον Μάιο και τον Ιούνιο θα πρέπει να αναβληθούν εκτός εξαιρετικών περιστάσεων.

Η Άγκυρα έχει λάβει μια σειρά μέτρων για να αναχαιτίσει την εξάπλωση του ιού, στα οποία περιλαμβάνεται μια μερική απαγόρευση κυκλοφορίας των ηλικιωμένων, το κλείσιμο σχολείων, καφέ και μπαρ, η απαγόρευση συλλογικών προσευχών και η αναστολή αθλητικών αγώνων και πτήσεων.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε χθες ότι η Τουρκία θα ξεπεράσει το ξέσπασμα κοροναϊού σε δύο με τρεις εβδομάδες.

Την ίδια ώρα, ωστόσο, ο υπουργός Παιδείας Ζίγια Σελτζούκ ανακοίνωσε ότι παρατείνεται το κλείσιμο των σχολείων μέχρι τις 30 Απριλίου και ότι στο διάστημα αυτό θα συνεχιστούν τα κατ’ οίκον μαθήματα, μέσω του διαδικτύου και της τηλεόρασης.

Sports in

«Να’ τοι, να’ τοι οι πρωταθλητές»: Στην Ελλάδα τα «χρυσά μωρά» του Ολυμπιακού (pics)

Η αποστολή του Ολυμπιακού έφτασε πριν από λίγο στο «Ελ. Βενιζέλος» μετά την κατάκτηση του Youth League στο Final-4 της Ελβετίας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024