
Κοροναϊός: Γιατρός προειδοποιεί πως ζει πάνω σε φρούτα και λαχανικά – Τι προτείνει σε όσους πηγαίνουν σούπερ μάρκετ
Τι λύση προτείνει.
Κάθε επιφάνεια είναι επικίνδυνη όταν μιλάμε για τον κοροναϊό επιβεβαίωσε ένας ιολόγος τονίζοντας πως οι εργαζόμενοι αλλά και οι πελάτες των σούπερ μάρκετ πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με τα φρούτα και τα λαχανικά.
Ειδικότερα, ο αναπληρωτής καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ, Timothy Newsome ανέφερε στο FEMAIL πως ο ιός μπορεί να «ζήσει» στις περισσότερες επιφάνειες και γι’ αυτό οι καταναλωτές δεν θα πρέπει να αρκούνται μόνο στην χρήση γαντιών.
«Πρέπει να θυμόμαστε ότι κάθε επιφάνεια μπορεί να είναι ενδεχομένως μολυσμένη. Και όπως και με οποιαδήποτε επιφάνεια, υπάρχει κίνδυνος » εξήγησε ο κ. Newsome.
Ο γιατρός τόνισε πως δεν υπάρχει λύση ώστε να γνωρίζουμε αν κάποιο προϊόν είναι μολυσμένο ή όχι από κοροναϊό, αλλά καθετί αγγίζει ο άνθρωπος μπορεί να είναι μολυσμένο.
Τι προτείνει ο γιατρός
Παρ ΄ότι λοιπόν οι περισσότεροι φοράνε γάντια όταν ψωνίζουν από το σούπερ μάρκετ, ο Newsome πρότεινε μερικούς ακόμη τρόπους ώστε να είμαστε σίγουροι πως τα προϊόντα που ψωνίζουμε δεν είναι μολυσμένα.
Το καλύτερο λοιπόν που μπορείτε να κάνετε είναι να πλύνετε τα φρούτα και τα λαχανικά με ζεστό νερό και σαπούνι ή αν δεν γίνεται το πρώτο, έστω με ζεστο νερό.
- Η ασφυκτική λαβή Τραμπ στη Wall Street
- Εξασφάλισε παρουσία σε League Phase ο ΟΦΗ – Χωρίς νόημα πλέον τα πλέι οφ στο 5-8
- Ο ΟΦΗ στα playoffs του Europa League: Αυτοί είναι οι πιθανοί αντίπαλοι
- Πώς οι Big Four «κόβουν» τους partners από τα κέρδη
- Fed: Η απόφαση του υπουργείου Δικαιοσύνης διατηρεί το δράμα
- ΠΑΟΚ – ΟΦΗ 2-2 κ.δ., 2-3 παρ.: Μάγκες από την Κρήτη, σήκωσαν το Κύπελλο!
