Τι πρέπει να κάνετε για να μην βρεθείτε με το πρόστιμο στο χέρι, λόγω της απαγόρευσης κυκλοφορίας

Μετά την απαγόρευση της κυκλοφορίας λόγω της έξαρσης του κοροναϊού οι πολίτες πρέπει να στέλνουν ειδικό SMS στο 13033 ή να φέρουν την ειδική Βεβαίωση κατ’ εξαίρεση κίνησης των πολιτών.

Οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που έχουν κάποιο μηχανικό ή ηλεκτρολογικό πρόβλημα με το αυτοκίνητό τους θα πρέπει να στείλουν μήνυμα στο 13033 αναγράφοντας πρώτα τον κωδικό 2 στη συνέχεια το ονοματεπώνυμο τους και την διεύθυνση κατοικίας τους.

Σε περίπτωση που δεν έχουν κινητό τηλέφωνο ή δεν γνωρίζουν τη χρήση του τότε θα πρέπει να προμηθευτούν την ειδική Βεβαίωση κατ’ εξαίρεση κίνησης των πολιτών την οποία θα πρέπει να την έχουν συμπληρώσει πριν ξεκινήσουν την μετάβασή τους στο συνεργείο ή στην αντιπροσωπεία αυτοκινήτων.

Δεν θα πρέπει να ξεχάσουν να σημειώσουν το κουτάκι 2 ή Β2 της βεβαίωσης που αναγράφει:

«Β2 Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης, όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.»

Όταν ολοκληρώσουν τις εργασίες στο συνεργείο ή την επίσκεψή τους σε κάποια αντιπροσωπεία αυτοκινήτων, όπως αναφέρει το newsauto,  πριν αποχωρήσει από εκεί θα πρέπει να θυμηθεί να αναγράψει στην ιδιόχειρη επιστολή την ώρα αναχώρησης από το συνεργείο ή την έκθεση αυτοκινήτων ώστε σε έναν πιθανό έλεγχο των Αρχών να μην του επιβάλλουν το πρόστιμο των 150 ευρώ.

Πατήστε ΕΔΩ για τη βεβαίωση

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr