Η βρετανική φίρμα γιορτάζει τα 70ά της γενέθλια με μια επετειακή έκδοση η οποία θα κατασκευαστεί σε μόλις τέσσερα αντίτυπα και συμπυκνώνει το σύνολο της βρετανικής εκζήτησης μιας άλλης εποχής.

Το Morgan Plus 4 70th Anniversary Edition, είναι, εκτός από την επιτομή του ρετρό και ζωντανό μνημείο ενός κόσμου που χάνεται, ο τρόπος της βρετανικής φίρμας να γιορτάσει τα 70 χρόνια αδιάλειπτης παραγωγής –και με την ίδια αισθητική θα συμπληρώναμε εμείς- από τον Οκτώβριο του 1950 οπότε και ξεκίνησε να κατασκευάζει αυτοκίνητα.

Το επετειακό μοντέλο θα κατασκευαστεί σε μόλις τέσσερα αριθμημένα αντίτυπα τα οποία έχουν ήδη προπωληθεί στην τιμή των 60.996 στερλινών έκαστο.

Οι γνώστες των λεπτομερειών για τη βρετανική φίρμα θα προσέξουν ότι η επετειακή έκδοση έχει ως αφετηρία την προηγούμενη «γενιά» του Plus 4 και αυτό είναι μια συνειδητή επιλογή της Morgan, καθώς επιθυμούσε η συγκεκριμένη έκδοση να αξιοποιήσει το παραδοσιακό πλαίσιο από χάλυβα και όχι το νέο από αλουμίνιο.

Με αυτό δεδομένο το Plus 4 70th Anniversary Edition, αξιοποιεί τον επίσης γνώριμο δίλιτρο κινητήρα δια χειρός Ford, ο οποίος όμως στην προκειμένη περίπτωση χάρη σε μερικές τροποποιήσεις στο σύστημα εξαγωγής και στην χαρτογράφηση του κινητήρα αποδίδει 180 ίππους αντί 155. Έτσι, η επετειακή έκδοση επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε χρόνο μικρότερο των 7,0 δευτερολέπτων αντί των 8,0 της «απλής» έκδοσης.

Λεπτομέρειες θα πείτε. Επειδή όμως στη συγκεκριμένη κατηγορία αυτοκινήτων όλα έχουν να κάνουν με τις λεπτομέρειες το Plus 4 70th Anniversary Edition προσφέρει μια εκτενή λίστα εξαιρετικά εκκεντρικών χαρακτηριστικών όπως η επιλογή ενός πλαισίου στην απόχρωση του χρυσού, αμαξώματος στο χρώμα της πλατίνας, γκρι σατινέ τροχούς, όψη εμπνευσμένη από τα αγωνιστικά της εποχής στην οποία ανήκει και ένα πακέτο που βάφει σε σκούρα απόχρωση τα προστατευτικά, τις πρώτες κολώνες και την απόληξη της εξάτμισης.

Στο εσωτερικό, κάθε ένα από τα τέσσερα αντίτυπα φέρει τον αύξοντα αριθμό του σε πλακέτα, στα καθίσματα ενώ την εικόνα συμπληρώνει το ταμπλό από ξύλο Ravenwood, πατάκια από βρετανικό μαλλί υψηλής ποιότητας, και το χαρακτηριστικό βρετανικής κατασκευής τιμόνι Mota-Lita. Στις επιλογές συγκαταλέγονται θερμαινόμενα καθίσματα αλλά και δερμάτινη επένδυση για την κολώνα τιμονιού την οποία η Morgan τοποθετεί ειδικά στη συγκεκριμένη έκδοση.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr