Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κραυγή αγωνίας για το ΕΣΥ

Κραυγή αγωνίας για το ΕΣΥ

Η κρισιμότητα των στιγμών απαιτεί ενίσχυση του ΕΣΥ χθες.

Η ανάγκη να ενισχυθεί άμεσα, ουσιαστικά, δυναμικά και χωρίς χρονοτριβή το Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι επιτακτικό. Αυτό έπρεπε να είχε γίνει χθες.

Οι ώρες είναι κρίσιμες και οφείλει η κυβέρνηση να κινηθεί πιο αποφασιστικά και να δώσει την ενίσχυση που χρειάζεται. Είναι έκτακτες συνθήκες, είναι πόλεμος και οι πολεμιστές στα χαρακώματα θέλουν ενισχύσεις.

Αμέτρητα είναι τα μηνύματα από γιατρούς ανά την Ελλάδα για την ανάγκη να υπάρξει ενίσχυση σε υλικό και σε προσωπικό. Οσοι έχουμε δημόσιο λόγο οφείλουμε να επισημαίνουμε τις παραλείψεις και να πιέζουμε στην κατεύθυνση εξεύρεσης λύσεων.

Από το facebook, είδα το εξής μήνυμα και ρώτησα και έμαθα ότι ο συγκεκριμένος γιατρός είναι πάρα πολύ σοβαρός και έχει βαρύτητα ο λόγος του. Η κόρη του γράφει το εξής στην προσωπική της σελίδα στο facebook.

«Ο πατέρας μου δεν έχει Facebook. Είναι ο διευθυντής Β’ ΜΕΘ Παπανικολάου. Θα ήθελε να ακουστεί το παρακάτω: ‘Δεν έχουμε μάσκες!!! Μπαίνουν μέσα στους θαλάμους ελάχιστοι γιατροί και νοσηλευτές. Το μέλλον αβέβαιο και μάλλον τραγικό. Δεν μπορούμε να βοηθήσουμε τους ασθενείς’ Χειροκροτάμε τους υγειονομικούς τους οποίους στέλνουμε στη μάχη χωρίς όπλα. Έκκληση σε όποιον ακούει. Το ηθικό είναι χαμηλό και χρειαζόμαστε ουσιαστική βοήθεια. Κράτος, πολίτες, όποιος μπορεί να σκεφτεί πως μπορούμε να παράγουμε μάσκες ή ότι άλλο μπορούμε να κάνουμε να βοηθήσουμε».

Αυτά από έναν μαχητή της πρώτης γραμμής. Ας τρέξουμε γρήγορα και ας κινηθεί πιο αποφασιστικά η συντεταγμένη πολιτεία δια των αρμοδίων οργάνων της.

Μέτρα άμεσα, όπως πλήρης εξοπλισμός όλων των μονάδων του ΕΣΥ με όλα τα υλικά υγιεινής και ασφάλειας που είναι απαραίτητα για το ιατρικό και το νοσηλευτικό προσωπικό, άμεση πρόσληψη επιπλέον γιατρών, επαναπροκήρυξη των 4.000 θέσεων που  ακυρώθηκαν, επιτάχυνση της ανάληψης των καθηκόντων των 2.000 νοσηλευτών που δεν έχουν ακόμη αναλάβει υπηρεσία, στην ενσωμάτωση όλων των  Κέντρων Υγείας αστικού και αγροτικού τύπου, των περιφερειακών ιατρείων και των ΤΟΜΥ στον συνολικό σχεδιασμό του υπουργείου Υγείας, στην αύξηση των κρεβατιών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, επέκταση της υποχρεωτικής σύμβασης του ΕΟΠΥΥ με ιδιωτικές ΜΕΘ, κ.α.

Η κρισιμότητα των στιγμών απαιτεί ενίσχυση του ΕΣΥ χθες.

Sports in

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024