Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός - Μ.Βρετανία : Αναμένεται μεγάλη ενίσχυση του NHS από εθελοντές

Κοροναϊός – Μ.Βρετανία : Αναμένεται μεγάλη ενίσχυση του NHS από εθελοντές

Το εθνικό σύστημα υγείας της Αγγλίας στην παρούσα φάση φαίνεται να έχει άμεση ανάγκη από περισσότερους ιατρούς και νοσηλευτές

Περίπου 250.000 άνθρωποι έχουν εγγραφεί σε μια μέρα για να προσφερθούν εθελοντικά στο NHS μετά από μια προσπάθεια προσλήψεων για να βοηθήσουν τους ευάλωτους εν μέσω της κρίσης του κοροναϊού.

Ενίσχυση με καινούργιο προσωπικό

Οι βοηθοί χρειάζονται για την παροχή τροφίμων και φαρμάκων, να οδηγούν τους ασθενείς σε ραντεβού με γιατρούς και να τηλεφωνούν στους απομονωμένους. Όλη αυτή η κίνηση γίνεται με σκοπό την ανακούφιση της πίεσης στο NHS.

Περίπου 11.000 ιατροί (πρώην διορισμένοι) συμφώνησαν επίσης να επιστρέψουν στις υπηρεσίες υγείας και περισσότεροι από 24.000 φοιτητές ιατρικής του τελευταίου έτους όπως και φοιτητές του τελευταίου έτους της νοσηλευτικής θα τους συναντήσουν στις υπηρεσίες στο NHS.

Ο Stephen Powis, ιατρικός διευθυντής του NHS England, δήλωσε ότι υπήρξαν «εστίες αλτρουισμού» και ότι «εντυπωσιάστηκε» από τους ιατρούς που επέστρεψαν στην πρώτη γραμμή, καθώς επίσης και από την ανταπόκριση των εθελοντών.

Αυτό έρχεται την ώρα που ο πρίγκηπας Τσαρλς, ο 71χρονος κληρονόμος του θρόνου, βγήκε θετικόςστον κοροναϊό μετά από εμφανή ήπια συμπτώματα. Στην παρούσα φάση βρίσκεται σε αυτο-απομόνωση στο σπίτι του στη Σκωτία με τη Δούκισσα της Κορνουάλης που βγήκε αρνητική.

Ένας εκπρόσωπος Τύπου του Clarence House δήλωσε ότι δεν ήταν δυνατόν να γνωρίζει ποιος τον είχε κολλήσει εξαιτίας ενός «μεγάλου αριθμού επαφών» τις τελευταίες εβδομάδες.

Πηγή: bbc.com

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024