Ο κ. Βούτσης παραδέχτηκε πως εγκαίρως ελήφθησαν ορισμένα βασικά μέτρα, με κυρίαρχο αυτό του περιορισμού της κίνησης, καθώς έτσι διευκολύνεται η κατάσταση.

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε ο Πρώην Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης για τη διαχείριση της κρίσης από την κυβέρνηση, τα μέτρα που έχουν ληφθεί, αλλά και τις παραλείψεις κυρίως ως προς τον τομέα της υγείας και της εργασίας.

Ο κ. Βούτσης παραδέχτηκε πως εγκαίρως ελήφθησαν ορισμένα βασικά μέτρα, με κυρίαρχο αυτό του περιορισμού της κίνησης, καθώς έτσι διευκολύνεται η κατάσταση.

«Πρέπει να είμαστε ενωμένοι, πειθαρχημένοι και ταυτόχρονα ενεργοί» τόνισε και πρόσθεσε πως «θα περάσει καιρός μέχρι να έρθουν τα πράγματα σε μια κανονικότητα».

Για την κριτική που έχει εκφράσει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση στον τρόπο διαχείρισης της κρίσης, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής υποστήριξε πως είναι έγκυρη και τεκμηριωμένη ειδικά για τον τομέα της υγείας και της εργασίας.

Σύμφωνα λοιπόν, με το Παρατηρητήριο του ΣΥΡΙΖΑ, θα έπρεπε να ενταχθούν οι ΤΟΜΥ και η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στο ενιαίο σύστημα. Ακόμα θα έπρεπε να επιταχθούν όλες οι διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ των ιδιωτικών νοσοκομείων.

Για τα εργασιακά, υποστήριξε πως είναι αδιανόητο το γεγονός ότι με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου περνάει η επιβολή του μισού μισθού για μισό χρόνο εργασίας.

«Πρέπει να υπάρξει ενεργητική παρέμβαση για στήριξη επιχειρήσεων και υγειονομικού προσωπικού που είναι στην πρώτη γραμμή», δήλωσε και αναφέρθηκε στο μαξιλαράκι των 37 δισ., τα οποία καλεί την κυβέρνηση να χρησιμοποιήσει.

«Τη στιγμή που η ΕΕ έχει περάσει σε ουσιαστική κατάργηση του συμφώνου σταθερότητας και στη ρήτρα διαφυγής από αυτό, αυτές οι δεσμεύσεις που ίσχυαν και λειτούργησαν καλά για να βγούμε στις αγορές, δεν ισχύουν πια. Επομένως η ελληνική κυβέρνηση έχει κάθε δικαίωμα και δυνατότητα να καλύψει τα μεγάλα κενά στο σύστημα υγείας αλλά και στην εργασία», δήλωσε σχετικά.

«Αλίμονο αν οι εργαζόμενοι πληρώσουν και αυτήν την κρίση», τόνισε.

Για όλα τα μέτρα που έχουν ληφθεί, υποστήριξε, θα έπρεπε να υπάρχει απόλυτη διασφάλιση του εισοδήματος των εργαζομένων με την κάλυψη των ασφαλιστικών δικαιωμάτων και την απαγόρευση απολύσεων.

Το μήνυμα που έστειλε στον ελληνικό λαό ανήμερα της 25ης Μαρτίου είναι «η εθνική αυτογνωσία και η πατριωτική σύμπνοια στην πραγματικότητα των ημερών».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr