Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΣΥΡΙΖΑ: Η ιδεοληψία της κυβέρνησης θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές

ΣΥΡΙΖΑ: Η ιδεοληψία της κυβέρνησης θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές

O εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «μετά από έναν μήνα κρουσμάτων κοροναϊού επιμένει μόνο σε περιοριστικά μέτρα και δεν έχει κάνει ούτε ένα βήμα ενίσχυσης της δημόσιας Υγείας», σημειώνοντας πως αποτελούν μακάβρια προειδοποίηση οι δύο χτεσινοί θάνατοι, τη στιγμή που ο ΕΟΔΥ καλεί όσους έχουν συμπτώματα κοροναϊού να μένουν σπίτι τους χωρίς κατ' οίκον παρακολούθηση

«Για ολιγωρία και επικίνδυνη ιδεοληψία που θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές», κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ την κυβέρνηση.

Επιμένει μόνο σε περιοριστικά μέτρα

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταλογίζει στην κυβέρνηση πως «μετά από έναν μήνα κρουσμάτων κοροναϊού επιμένει μόνο σε περιοριστικά μέτρα και δεν έχει κάνει ούτε ένα βήμα ενίσχυσης της δημόσιας Υγείας».

Σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, αναφέρει:

«Η κυβέρνηση αρνείται να προσλάβει άμεσα γιατρούς και απευθύνει εκκλήσεις για εθελοντές.

Αρνείται να επιτάξει τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια ώστε να προστεθούν στη δυναμικότητα του εθνικού συστήματος για την αύξηση των ΜΕΘ και την προετοιμασία για τη διαφαινόμενη αύξηση των κρουσμάτων.

Αρνείται να κάνει μαζικά διαγνωστικά τεστ τόσο για το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό όσο και για τους πολίτες, όπως γίνεται σε άλλες χώρες, την ώρα που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας τονίζει ότι τα περιοριστικά μέτρα από μόνα τους δεν επαρκούν για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Μακάβρια προειδοποίηση

Αντί αυτού, ο ΕΟΔΥ καλεί όσους έχουν συμπτώματα κοροναϊού να μένουν σπίτι τους χωρίς κατ’ οίκον παρακολούθηση, με τους δύο χθεσινούς τραγικούς θανάτους να αποτελούν μία μακάβρια προειδοποίηση.

Αρνείται, τέλος, να προμηθεύσει με εξοπλισμό το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας που μπορεί να κάνει ως 1.000 τεστ την ημέρα, αλλά φροντίζει την ίδια ώρα να πληρώσει 30 εκατ. ευρώ σε ιδιωτικές κλινικές για να μπορούν να κάνουν το τεστ διάγνωσης όσοι έχουν να πληρώσουν».

Ο Αλέξης Χαρίτσης καταλήγει, υπογραμμίζοντας ότι η «ιδεοληψία της κυβέρνησης θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές».

Δήλωση Αλ. Χαρίτση on camera #covid19 | 25.03.2020

– Μετά από έναν μήνα κρουσμάτων κορονοϊού στην Ελλάδα, η κυβέρνηση #ΝΔ επιμένει μόνο σε περιοριστικά μέτρα και δεν έχει κάνει ούτε ένα βήμα ενίσχυσης της δημόσιας υγείας.► Αρνείται να προσλάβει άμεσα γιατρούς και απευθύνει εκκλήσεις για εθελοντές.► Αρνείται να επιτάξει τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια ώστε να προστεθούν στη δυναμικότητα του εθνικού συστήματος για την αύξηση των #ΜΕΘ και την προετοιμασία για τη διαφαινόμενη αύξηση των κρουσμάτων.► Αρνείται να κάνει μαζικά #διαγνωστικά_τεστ τόσο για το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό όσο και για τους πολίτες, όπως γίνεται σε άλλες χώρες, την ώρα που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας τονίζει ότι τα περιοριστικά #μέτρα από μόνα τους δεν επαρκούν για την αντιμετώπιση της πανδημίας. – Αντί αυτού, ο #ΕΟΔΥ καλεί όσους έχουν συμπτώματα κορονοϊού να μένουν σπίτι τους χωρίς κατ' οίκον παρακολούθηση, με τους δύο χθεσινούς τραγικούς θανάτους να αποτελούν μία μακάβρια προειδοποίηση.► Αρνείται, τέλος, να προμηθεύσει με #εξοπλισμό το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας που μπορεί να κάνει ως 1.000 τεστ την ημέρα, αλλά φροντίζει την ίδια ώρα να πληρώσει 30 εκατ. ευρώ σε ιδιωτικές κλινικές για να μπορούν να κάνουν το τεστ διάγνωσης όσοι έχουν να πληρώσουν.- Όλα αυτά πλέον δεν συνιστούν απλά ολιγωρία της κυβέρνησης, αλλά επικίνδυνη ιδεοληψία που θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Δημοσιεύτηκε από Alexis Charitsis – Αλέξης Χαρίτσης στις Τετάρτη, 25 Μαρτίου 2020

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο εκτός από τη νίκη με ΑΕΚ – Να επισκεφτούμε ξανά αυτό το γήπεδο»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ τόνισε πως ο Ολυμπιακός δεν θα συμβιβαστεί με τίποτα λιγότερο εκτός από τη νίκη ενώ υπογράμμισε με... νόημα πως οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να επισκεφτούν ξανά την «Opap Arena».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024