Το χρηματιστήριο της Wall Street στη Νέα Υόρκη αντέδρασε απότομα την Τρίτη από τα χαμηλά τριετίας, με τον βιομηχανικό δείκτη Dow Jones να καταγράφει την μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο τα τελευταία σχεδόν 90 χρόνια, με 11,3%.

Το χρηματιστήριο της Wall Street στη Νέα Υόρκη αντέδρασε απότομα την Τρίτη από τα χαμηλά τριετίας, με τον βιομηχανικό δείκτη Dow Jones να καταγράφει την μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο τα τελευταία σχεδόν 90 χρόνια, με 11,3%.

Κοντά σε συμφωνία

Οι δηλώσεις αμερικανών βουλευτών και γερουσιαστών ότι βρίσκονται κοντά στην επίτευξη συμφωνίας για δέσμη μέτρων τόνωσης της οικονομίας, έδωσαν ένεση αισιοδοξίας στις αγορές που κλονίζονται από το μεγαλύτερο κύμα ρευστοποιήσεων μετά την οικονομική κρίση του 2008.

Οι δείκτες

Ο δείκτης Dow Jones της βιομηχανίας έκανε άλμα 2.112,98 μονάδων (+11,37%) και έκλεισε στις 20.704,91 μονάδες.

Ο δείκτης Nasdaq, στον οποίο δεσπόζουν οι τίτλοι εταιρειών του τομέα της τεχνολογίας, ενισχύθηκε κατά 557,18 μονάδες (+8,12%), στις 7.417,86 μονάδες.

Ο ευρύτερος δείκτης S&P 500, των πεντακοσίων μεγαλύτερων εισηγμένων εταιρειών, που θεωρείται ο πιο ενδεικτικός της γενικής τάσης, κατέγραψε άνοδο 209,93 μονάδων ή 9,38%, στις 2.447,33 μονάδες.

Πακέτο 2 τρισ. δολαρίων

Ανώτεροι Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι μέλη του Κογκρέσου δήλωσαν χθες πως βρίσκονται κοντά στην έγκριση πακέτου ύψους 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων για την τόνωση της οικονομίας, το οποίο έχει στόχο να χορηγήσει οικονομική βοήθεια σε Αμερικανούς που βρέθηκαν άνεργοι καθώς και βοήθεια σε επιχειρήσεις που πλήττονται.

Αυτό το αναμενόμενο νομοσχέδιο έρχεται να προστεθεί στα επιθετικά μέτρα που έχει εξαγγείλει τις τελευταίες μέρες η αμερικανική ομοσπονδιακή τράπεζα.

Πέταξαν… και οι αεροπορικές

Προχθές, η Fed ανακοίνωσε σειρά μέτρων που επιτρέπουν σε μεγάλο φάσμα επιχειρήσεων να έχουν πρόσβαση σε νέα κεφάλαια προκειμένου να επιβιώσουν από τη «σοβαρή οικονομική αναταραχή» που προκαλεί ο Covid-19.

Ξεχωριστό προτεινόμενο νομοσχέδιο στη Βουλή των Αντιπροσώπων για τη χορήγηση σε αεροπορικές εταιρείες και εργολάβους πακέτου διάσωσης ύψους 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων επέφερε άλμα στις μετοχές των αεροπορικών εταιρειών έως και 15%.

Πηγή: ΑΠΕ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr