Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», τη χορήγηση δώρου Πάσχα και τη μονιμοποίησή τους ζητά ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης. Όπως καταγγέλλει οι εν λόγω συμβασιούχοι είναι απλήρωτοι από το 2019

Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», ζητά ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης.

Να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις του υπουργείου Εσωτερικών

Ο κ. Σκουρλέτης ζητά οι δεσμεύσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών να υλοποιηθούν και τονίζει ότι είναι απαράδεκτο εν μέσω πανδημίας οι εργαζόμενοι του «Βοήθεια στο Σπίτι» να είναι απλήρωτοι από τους τελευταίους μήνες του 2019 έως και σήμερα.

Ζητά επίσης μέριμνα για την καταβολή δώρου Πάσχα και ταυτόχρονα επίσπευση του διαγωνισμού προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ για να αρθεί το καθεστώς ανασφάλειας των εν λόγω εργαζομένων που είναι συμβασιούχοι.

Αναλυτικά η δήλωση του Πάνου Σκουρλέτη

«Να πληρωθούν άμεσα οι εργαζόμενοι του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», να επισπευστεί ο διαγωνισμός μέσω ΑΣΕΠ

Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, ο ρόλος του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» για τη στήριξη των ηλικιωμένων και των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, είναι καταλυτικός. Ωστόσο, οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στο Πρόγραμμα, όλοι αυτοί οι άνθρωποι της «πρώτης γραμμής», δεν στηρίζονται επαρκώς, καθώς είναι απλήρωτοι για τους τελευταίους μήνες του 2019 και μέχρι τώρα. Πρόκειται για μια απαράδεκτη κατάσταση, μια τραγική εικόνα εν μέσω πανδημίας και έκτακτων μέτρων. Οι σχετικές αποφάσεις έχουν καθυστερήσει χαρακτηριστικά. Οι δεσμεύσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών πρέπει, επιτέλους, να υλοποιηθούν.

Οι εργαζόμενοι να πληρωθούν άμεσα το σύνολο των δεδουλευμένων τους και να υπάρξει μέριμνα για την καταβολή και σε αυτούς Δώρου Πάσχα

Το αρμόδιο υπουργείο οφείλει να εξετάσει εάν λαμβάνονται όλα τα κατάλληλα μέτρα προστασίας τους από τους δήμους

Η κυβέρνηση οφείλει να επισπεύσει τον διαγωνισμό προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ, που θα άρει το καθεστώς εργασιακής ανασφάλειας των -επί πάρα πολλά χρόνια- συμβασιούχων εργαζομένων

Στις νέες συνθήκες δικαιώνεται πλήρως η επιλογή της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ να στηρίξει το συγκεκριμένο Πρόγραμμα, όπως και άλλες υποστηρικτικές κοινωνικές δομές και να δρομολογήσει τη διενέργεια του διαγωνισμού για μόνιμο προσωπικό, ώστε να διασφαλιστεί και η μόνιμη λειτουργία του Προγράμματος.

Με την ίδια πίστη στην έννοια της αλληλεγγύης, ήδη οι οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ επικοινωνούν με τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης για να συνδράμουν με τα μέλη τους, εφόσον κρίνεται αναγκαίο, τις προσπάθειες που γίνονται με έμφαση στο «Βοήθεια στο Σπίτι». Επίσης, στηρίζουν έμπρακτα τις δομές της «Αλληλεγγύη για όλους» που υφίστανται σε όλη τη χώρα. Ωστόσο, η εθελοντική προσφορά μπορεί να έχει μόνο συμπληρωματικό ρόλο για τη λειτουργία των δομών, δεν μπορεί να υποκαταστήσει την ευθύνη της επίσημης Πολιτείας. Οι κοινωνικές δομές και οι εργαζόμενοί τους συνιστούν πολύτιμα όπλα στη μάχη κατά του ιού και για τη στήριξη των αδύναμων συνανθρώπων μας. Πρέπει κι αυτές να υποστηριχθούν κατάλληλα».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr