Σε ανακοίνωση των τομέων Υγείας και Νησιωτικής Πολιτικής του κόμματος επισημαίνεται ότι στις δύσκολες στιγμές που περνάει η Ελλάδα, η Ευρώπη κι ο πλανήτης στο σύνολό του, δεν είναι ώρα για στείρα πολιτική αντιπαράθεση

Για κενά και ελλείψεις στην υγειονομική προστασία των νησιών κάνει λόγο το Κίνημα Αλλαγής και προτείνει άμεσα μέτρα για την ενίσχυση των υποδομών Υγείας.

Σε ανακοίνωση των τομέων Υγείας και Νησιωτικής Πολιτικής του κόμματος επισημαίνεται ότι στις δύσκολες στιγμές που περνάει η Ελλάδα, η Ευρώπη κι ο πλανήτης στο σύνολό του, δεν είναι ώρα για στείρα πολιτική αντιπαράθεση.

Παραμένοντας σταθερό στη στάση υπευθυνότητας και σοβαρότητας και την κατάθεση προτάσεων τονίζει ότι η παραδοχή της κυβέρνησης για την «ευαλωτότητα» των νησιών, η υπολειτουργία του δημόσιου συστήματος υγείας και ιδιαίτερα στα νησιά (σε προσωπικό, υποδομές και εξοπλισμό), αναδεικνύει την αδιαφορία των κυβερνήσεων των τελευταίων χρόνων για τη συνέχιση και την ολοκλήρωση της νησιωτικής πολιτικής που είχαν ξεκινήσει οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ.

«Η σημερινή εικόνα της νησιωτικής Ελλάδας στον τομέα της υγείας είναι αποκαρδιωτική. Όμως, σε αυτή την κρίσιμη περίοδο η κυβέρνηση οφείλει να εφαρμόσει άμεσα ένα σύστημα διαχείρισης της κρίσης και για τα νησιά», υποστηρίζει το Κίνημα Αλλαγής και ζητάει από την κυβέρνηση να πληροφορηθεί το σχέδιο διαχείρισης της κρίσης για τη νησιωτική Ελλάδα.

Συγκεκριμένα το ΚΙΝΑΛ ρωτάει την κυβέρνηση:

1ο) Ποιο είναι το σχέδιό της για την αντιμετώπιση της πανδημίας στα νησιά;

2ο) Τι σκοπεύει να κάνει με το θέμα της στελέχωσης των νοσοκομείων που λειτουργούν στα μεγάλα νησιά; Δυστυχώς, διαπιστώνουμε πως η εξαγγελία για προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού δεν έφθασε ακόμα, καθώς δεν έχουν υλοποιηθεί οι αναγκαίες προσλήψεις. Τα νοσοκομεία χρειάζονται άμεσα γιατρούς ειδικοτήτων (αναισθησιολόγους, παθολόγους, ιατρούς μονάδας, κα), νοσηλευτικό προσωπικό και εξοπλισμό πρώτης ανάγκης ( μάσκες, γάντια, οξυγόνο).

3ο) Τι θα γίνει με τα μικρά νησιά που εδώ και χρόνια δεν ικανοποιείται το αίτημά τους για τη στελέχωση των δομών υγείας (προσωπικό κα εξοπλισμός).

4ο) Ποια μέριμνα έχει ληφθεί για την καθολική εφαρμογή της τηλεϊατρικής; Γιατί έως σήμερα δεν έχει ανακοινωθεί σχέδιο για την άμεση εφαρμογή της στα νησιά;

5ο) Τι σκοπεύει να πράξει η κυβέρνηση και στον κρίσιμο τομέα των αεροδιακομιδών;

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr