Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θρίλερ με 200 αποκλεισμένους Έλληνες σε αεροδρόμιο του Λονδίνου

Θρίλερ με 200 αποκλεισμένους Έλληνες σε αεροδρόμιο του Λονδίνου

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας τονίζει ότι από το πρωί της Δευτέρας έχουν απαγορευθεί οι πτήσεις από και προς τη Βρετανία και επιρρίπτει ευθύνη στην εταιρεία που προγραμμάτισε δρομολόγιο σήμερα.

Μια περιπέτεια ζουν 200 Έλληνες, μεταξύ των οποίων πολλοί φοιτητές, καθώς βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε αεροδρόμιο του Λονδίνου. Την ώρα που περίμεναν να επαναπατριστούν, τούς ανακοινώθηκε ότι η πτήση τους ακυρώνεται.

Οι ίδιοι υποστηρίζουν, μιλώντας στο MEGA, ότι είχαν διαβεβαιώσεις από το Υπουργείο Εξωτερικών ότι θα μπορέσουν να επιστρέψουν.

Ωστόσο, με ανακοίνωσή της η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας υπενθυμίζει ότι ήδη από χθες βρίσκεται σε ισχύ απαγόρευση πτήσεων από και προς τη Βρετανία και επιρρίπτει την ευθύνη στην αεροπορική εταιρία.

Οι 200 Έλληνες που έχουν εγκλωβιστεί στο Λονδίνο αγωνιούν και ζητούν να βρεθεί λύση για τον επαναπατρισμό τους, καθώς ο κοροναϊός καλπάζει στη Βρετανία.

Εγκλωβισμένοι στο αεροδρόμιο

«Είχαμε εντολή ότι Δευτέρα και Τρίτη μπορούσαμε να πετάξουμε μόνο για επαναπατρισμό» δήλωσε στο MEGA μία από τους εγκλωβισμένους στο αεροδρόμιο φοιτητές.

Όπως είπε, προσπαθούν να μάθουν από την ελληνική πρεσβεία στο Λονδίνο τι πρέπει να κάνουν, τώρα που η πτήση για Ελλάδα ακυρώθηκε.

«Μας διαβεβαίωσε το ΥΠΕΞ»

Ο εκνευρισμός είναι μεγάλος, η ανακοίνωση μάλιστα της ακύρωσης των πτήσεων έγινε την ώρα που παρέδιδαν τις αποσκευές τους.

Όπως καταγγέλλουν οι επιβάτες, θα πετούσαν κανονικά και μάλιστα σε επικοινωνία που είχαν με το ΥΠΕΞ τους διαβεβαίωσαν ότι η πτήση τους θα γίνει κανονικά.

«Είμαστε περίπου 200 ακόμα περιμένουμε τέσσερις ώρες χωρίς να ξέρουμε τι θα γίνει. Δεν έχουμε καμία ενημέρωση από καθέναν» τόνισαν στο MEGA.

Η αεροπορική εταιρεία τους ενημέρωσε πως οι πτήσεις θα ακυρωθούν γιατί η Ελλάδα δεν δέχεται πλέον αεροπλάνα από τη Βρετανία.

Σύμφωνα με τους επιβάτες, πολλοί από αυτούς δεν έχουν χρήματα για να φύγουν από το αεροδρόμιο, αφού τα εισιτήρια για την επιστροφή στην Ελλάδα ήταν πολύ ακριβά. Αρκετοί έχουν αφήσει τις δουλειές τους και έχουν ξενοικιάσει τα σπίτια τους.

Ευθύνη της αεροπορικής εταιρίας

Καθαρά ευθύνη της αεροπορικής εταιρείας είναι η ταλαιπωρία για περίπου 200 Έλληνες που εγκλωβίστηκαν στο αεροδρόμιο του Λονδίνου λόγω ακύρωσης της πτήσης τους, όπως επισήμανε σε ανακοίνωσή της η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Στην ανακοίνωση υπενθυμίζει ότι από τις 6 το πρωί της Δευτέρας, 23 Μαρτίου, είναι σε ισχύ η ΚΥΑ των Υπουργών Υγείας, Υποδομών και Μεταφορών, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με την οποία απαγορεύονται οι πτήσεις από και προς το Ηνωμένο Βασίλειο.

Προσπάθειες για τον επαναπατρισμό

Πάντως η ΓΓΠΠ αναφέρει ότι το Υπουργείο Εξωτερικών τις επόμενες ημέρες θα συγκεντρώσει όλα τα αιτήματα των Ελλήνων πολιτών και η Ελληνική Κυβέρνηση θα εξετάσει την περίπτωση να δρομολογηθούν όλες οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να επιστρέψουν στη χώρα μας.

Τι ανέφερε η ΝΟΤΑΜ

Υπενθυμίζεται ότι από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας έχει εκδοθεί ΝΟΤΑΜ, η οποία ισχύει από τη Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020 και ώρα 24:00 έως τις 15 Απριλίου 2020 και ώρα 15:00, για την αναστολή πτήσεων προς και από Τουρκία και Ηνωμένο Βασίλειο μετά την ΚΥΑ των υπουργών Υγείας, Υποδομών και Μεταφορών, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για την προσωρινή απαγόρευσή τους για λόγους πρόληψης της εξάπλωσης του κοροναϊού.

Με την σχετική NOTAM αναστέλλονται όλες οι πτήσεις, μεταφοράς επιβατών, από και προς τα αεροδρόμια των εν λόγω χωρών (Τουρκία και Ηνωμένο Βασίλειο) ενώ παρατείνεται η  απαγόρευση πτήσεων προς την Ισπανία και την Ιταλία μέχρι τις 15-4-2020.

Σημειώνεται πως από την προσωρινή αναστολή πτήσεων από και προς το Ηνωμένο Βασίλειο, την Τουρκία, την Ισπανία και την Ιταλία εξαιρούνται οι εμπορευματικές (cargo), οι υγειονομικού ενδιαφέροντος (sanitary), οι ανθρωπιστικού ενδιαφέροντος (humanitarian), οι ferry flights (επιστροφή αεροσκάφους μόνο με το πλήρωμά του), οι κρατικές (state), οι αναγκαστικές (emergency), οι υπερπτήσεις (overflights), οι ανεφοδιασμού και οι πτήσεις επαναπατρισμού.

Η ΥΠΑ ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι οι ενέργειες αυτές γίνονται  σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) σύμφωνα και με την από 22.3.2020 εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κοροναϊού

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024