Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός - Δανία : Σε καραντίνα τριών εβδομάδων προχωρά η κυβέρνηση

Κοροναϊός – Δανία : Σε καραντίνα τριών εβδομάδων προχωρά η κυβέρνηση

Τα νέα πιο αυστηρά μέτρα καθώς και η παράταση του κλεισίματος και της καραντίνας, έχουν άμεση συνάφεια με την αύξηση των κρουσμάτων και των νεκρών στη χώρα

H Πρωθυπουργός της Δανίας Mette Fredriksen ανακοίνωσε τη Δευτέρα την επέκταση του κλεισίματος-καραντίνας λόγω του κορoναϊού για άλλες δύο εβδομάδες.

Πρωθυπουργική ανακοίνωση

«Θα επεκτείνουμε τώρα όλα όσα έχουμε θέσει σε κίνηση μέχρι τις 13 Απριλίου», δήλωσε η Φρεντερίκσεν σε συνέντευξη Τύπου. Ο αποκλεισμός συνεπάγεται επί του παρόντος την απομάκρυνση των υπαλλήλων του δημόσιου τομέα, το κλείσιμο των μπαρ, των εστιατορίων και άλλων συναφών επιχειρήσεων, καθώς και την απαγόρευση δημόσιων συγκεντρώσεων άνω των 10 ατόμων.

«Μπορούμε να αναμένουμε ότι η επιδημία θα κορυφωθεί σε τέσσερις εβδομάδες, γι ‘αυτό είναι σημαντικό να επιμείνουμε στους περιορισμούς», δήλωσε ο Soren Brostrom, διευθυντής του Δανικού Συμβουλίου Υγείας.

Η ανακοίνωση ακολούθησε την έκθεση της Δευτέρας από το State Serum Institute ότι ο αριθμός των Δανών που πέθαναν από τον κοροναϊό είχε αυξηθεί δραματικά σε 24 από 13 εντός 24 ωρών, ενώ οι επιβεβαιωμένες περιπτώσεις έφτασαν στις 1.460.

Εν τω μεταξύ, το Υπουργείο Υγείας παραδέχτηκε στη συνέντευξη τύπου ότι υπήρξαν τοπικές ελλείψεις προστατευτικού εξοπλισμού και αντιδραστηρίων δοκιμής. Ο κ. Magnus Heunicke, Υπουργός Υγείας και Υποθέσεων για τους ηλικιωμένους, ανακοίνωσε την έναρξη της coronasmitte.dk, μιας νέας ιστοσελίδας για επιχειρήσεις που μπορούν να βοηθήσουν στην παραγωγή εξοπλισμού ατομικής προστασίας. «Οι επιχειρήσεις μπορούν να εγγραφούν και να έχουν τις προσφορές τους υπό αποδοχή», δήλωσε ο Heunicke.

Πηγή: china.org.cn

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024