Στα πλαίσια της ευαισθητοποίησης όλων μας για την προστασία του περιβάλλοντος, ο Όμιλος ΗΡΩΝ για ακόμη μία φορά πρωτοπορεί και λανσάρει τη νέα υπηρεσία υπολογισμού CO2. «Όλοι μαζί για να μειώσουμε το CO2» είναι η φράση που μπορεί να χαρακτηρίσει τη συγκεκριμένη υπηρεσία. Το CO2 calculator στο οποίο έχουν πρόσβαση όλοι οι καταναλωτές, υπολογίζει το […]

Στα πλαίσια της ευαισθητοποίησης όλων μας για την προστασία του περιβάλλοντος, ο Όμιλος ΗΡΩΝ για ακόμη μία φορά πρωτοπορεί και λανσάρει τη νέα υπηρεσία υπολογισμού CO2.

«Όλοι μαζί για να μειώσουμε το CO2» είναι η φράση που μπορεί να χαρακτηρίσει τη συγκεκριμένη υπηρεσία.

Το CO2 calculator στο οποίο έχουν πρόσβαση όλοι οι καταναλωτές, υπολογίζει το διοξείδιο του άνθρακα (CO2) που εκπέμπει ο καθένας μας στο περιβάλλον. Η διαδικασία στηρίζεται στην συμπλήρωση ενός απλού ερωτηματολογίου στο website του ΗΡΩΝΑ heron.gr που αφορά πληροφορίες (συλλεγόμενες αποκλειστικώς και μόνον για στατιστικούς λόγους) για την κατοικία, τη μετακίνηση, τις αγορές αλλά και καθημερινές μας συνήθειες.

Προσέχεις και κλείνεις τα φώτα του σπιτιού σου; Με τι τρόπο πας στη δουλειά σου;

Είναι 2 από τις 24 πολύ σύντομες ερωτήσεις, που θα πρέπει να απαντηθούν προκειμένου να μάθουμε πόσο διοξείδιο του άνθρακα (CO2) διοχετεύουμε στο περιβάλλον. Εάν τα αποτελέσματα δείξουν ότι βρισκόμαστε πάνω από τον σχετικό μέσο όρο, καλούμαστε να αναθεωρήσουμε κάποιες «επιβαρυντικές για το περιβάλλον» συνήθειές μας ξεκινώντας από τις μικρές καθημερινές μας κινήσεις.

Σκοπός της εφαρμογής δεν είναι μόνο η εκπαίδευση του κοινού για τις επιπτώσεις που έχει ο τρόπος ζωής μας στο περιβάλλον, αλλά και η παροχή απλών λύσεων πράσινης ενέργειας με σκοπό την ενεργή συμμετοχή όλων μας για τον μηδενισμό εκπομπών CO2.

Ο ΗΡΩΝ μας δίνει επιλογές όπως είναι η χρήση φυσικού αερίου, η ηλεκτροκίνηση αλλά και η ηλεκτρονική διαχείριση των λογαριασμών μας, ώστε να συμμετέχουμε όλοι ενεργά στο μηδενισμό εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στο περιβάλλον. Η ενέργεια είναι ξεκάθαρα πρωταγωνιστής στο μέλλον που ανοίγεται μπροστά μας, γεμάτο νέες προοπτικές και δυνατότητες. Στόχος του ΗΡΩΝΑ είναι μια συνεχής πορεία αλλαγής και προσαρμογής, με κεντρικούς άξονες τον Άνθρωπο, το Περιβάλλον, και την Κοινωνία.

Περισσότερες πληροφορίες: https://www.heron.gr/co2-footprint/

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr