Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θεοδόσης Τάσιος: Ο εγκλεισμός οδηγεί ή στη σαχλαμάρα ή θα ικανοποιήσεις την καρδιά σου

Θεοδόσης Τάσιος: Ο εγκλεισμός οδηγεί ή στη σαχλαμάρα ή θα ικανοποιήσεις την καρδιά σου

Για την καραντίνα λόγω κοροναϊού, τα μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας αλλά και την μοναδική ευκαιρία που έχουμε να τα βρούμε με τον εαυτό μας, μίλησε ο καθηγητής Θεοδόσης Τάσιος

Για την καραντίνα λόγω κοροναϊού, τα μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας αλλά και την μοναδική ευκαιρία που έχουμε να τα βρούμε με τον εαυτό μας, μίλησε ο καθηγητής Θεοδόσης Τάσιος.

Ο διακεκριμένος ακαδημαϊκός και συγγραφέας μίλησε στο andro.gr και τον Διονύση Μαρίνο για αυτές τις περίεργες μέρες που ζούμε.

«Συνήθως κλεισμένος είμαι λόγω επαγγέλματος. Τα τελευταία χρόνια απλώς συγγράφω, επομένως μένω στο σπίτι» ανέφερε ο ίδιος όταν ρωτήθηκε για τον τρόπο που απασχολείται κλεισμένος στο σπίτι και συνέχισε: «Δεν ζούμε μια δυστοπία χολιγουντιανών διαστάσεων, ζόυμε κάτι αντιμετωπίσιμο. Η ανθρωπότητα έχει αντιμετωπίσει κι άλλοτε ανάλογες κρίσεις. Τώρα είναι μεγαλύτερη η έκταση λόγω της εντονότερης και πιο εύκολης επικοινωνίας».

Καμιά πρόβλεψη

Θα μας κάνει όμως καλύτερους ανθρώπους όλη αυτή η περιπέτεια; Ο κ. Τάσιος έχει αμφιβολίες.

«Δεν μπορώ να απαντήσω με σιγουριά σ’ αυτό το ερώτημα, δεν έχω εμπειρικά δεδομένα. Μόνο ευχολόγια μπορούμε να εκφράσουμε. Ο καθένας μπορεί να φαντάζεται αυτό που νιώθω ο ίδιος, αλλά δεν μπορεί να κάνει πρόβλεψη» αναφέρει ο ίδιος.

«Αν μείνουμε σ’ αυτό που φαντάζεται ο καθένας, τότε εγώ θα πω το εξής: «Είσαι ό,τι κάνεις». Αυτή η ριζική αλλαγή συνηθειών με τον εγκλεισμό ή θα σε οδηγήσει στην πλήξη, τη σαχλαμάρα και την ασημαντολογία, αν και δεν είμαι εναντίον της σαχλαμάρας γι’ αυτό και ανθίζει αρκετά και το καλαμπούρι αυτό τον καιρό, ή θα σε οδηγήσει σε μια πολλαπλή ευκαιρία να ικανοποιήσεις την καρδιά σου, το νου σου και το σώμα σου» καταλήγει.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024