Το δικό τους Γολγοθά ανεβαίνουν αυτές τις ημέρες έλληνες ταξιδιώτες που έχουν βρεθεί στο Περού καθώς σύμφωνα με τις καταγγελίες τους, βρίσκονται για όγδοη ημέρα εγκλωβισμένοι χωρίς να μπορούν να επιστρέψουν στην Ελλάδα

Το δικό τους Γολγοθά ανεβαίνουν αυτές τις ημέρες έλληνες ταξιδιώτες που έχουν βρεθεί στο Περού καθώς σύμφωνα με τις καταγγελίες τους, βρίσκονται για όγδοη ημέρα εγκλωβισμένοι χωρίς να μπορούν να επιστρέψουν στην Ελλάδα.

«Είμαστε oχτώ ημέρες στο Κούσκο του Περού. Στις 21 Μαρτίου, είχαμε κάποια καλά νέα ότι 4 λεωφορεία με σχεδόν 300 άτομα , θα ταξιδεύουν σχεδόν 20 ώρες από το Κούσκο στη Λίμα.
Η καλύτερη λύση όμως ήταν η πτήση μιας ώρας, αλλά η περουβιανή κυβέρνηση δεν το επέτρεψε.

Μαθαίνουμε για τα λεωφορεία μία ώρα πριν αναχωρήσουν. Γρήγορα συγκεντρωθήκαμε και βιαζόμασταν να φτάσουμε στο σημείο. Δεν ήμασταν σίγουροι πώς να πάμε και είχαμε μόνο μισή ώρα.
Ζητήσαμε από δύο διαφορετικούς αστυνομικούς να μας βοηθήσουν και να φέρουν ένα αυτοκίνητο για να μας πάρει. Μόνο τα λεωφορεία επιτρέπονται ως μέσο μεταφοράς» τόνισαν μιλώντας στο Πρώτο Θέμα για να προσθέσουν.

« Έτσι αρνήθηκαν και μας είπαν ότι δεν μπορούν να βοηθήσουν. Βρήκαμε τελικά ένα λεωφορείο και φτάσαμε στο σημείο συνάντησης με τις αποσκευές μας την τελευταία στιγμή.
Ας προσδιορίσουμε ότι το υψόμετρο στο Κούσκο είναι 3,399, οπότε είναι αδύνατο να αναπνεύσεις ενώ τρέχεις. Πληρώσαμε το εισιτήριο, ελέγχαμε τις αποσκευές μας και περιμέναμε περίπου μία ώρα μέσα στο λεωφορείο. Ήμασταν τόσο χαρούμενοι που θα είχαμε τελικά την ευκαιρία να πάμε στη Λίμα και στη συνέχεια να έχουμε περισσότερες πιθανότητες να επιστρέψουμε στην Ευρώπη».

Ξαφνικά όπως λένε η αστυνομία μπήκε μέσα και μας είπε ότι το ταξίδι ακυρώθηκε επειδή ο περουβιανός πρωθυπουργός δεν θα επιτρέψει να κυκλοφορήσουν τα λεωφορεία.

«Ήταν σαν ένα βασανιστήριο, φυσικό και επίσης ψυχολογικό. Μετά από αυτό, το λογικό θα ήταν να μας φέρει πίσω στο κέντρο του Κούσκο με τα ίδια λεωφορεία, αλλά μας είπαν να βγούμε έξω και αναγκαστήκαμε να περιμένουμε περισσότερο από μισή ώρα για μεμονωμένα αυτοκίνητα.

Οι περισσότεροι τουρίστες, απογοητευμένοι, άρχισαν να περπατούν με όλες τις αποσκευές τους. Ήταν περισσότερο από μία ώρα με τα πόδια από το κέντρο της πόλης».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr