Ενώ βρισκόμαστε μόλις ένα βήμα πριν την καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας και με την πλειονότητα των πολιτών να δείχνουν να έχουν λάβει το μήνυμα του «μένουμε σπίτι» υπάρχουν ακόμα αυτοί οι ανεύθυνοι που δεν υπολογίζουν ούτε τον εαυτό της, ούτε το κοινωνικό σύνολο, θέτοντάς μας όλους σε κίνδυνο

Ενώ βρισκόμαστε μόλις ένα βήμα πριν την καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας και με την πλειονότητα των πολιτών να δείχνουν να έχουν λάβει το μήνυμα του «μένουμε σπίτι» υπάρχουν ακόμα αυτοί οι ανεύθυνοι που δεν υπολογίζουν ούτε τον εαυτό της, ούτε το κοινωνικό σύνολο, θέτοντάς μας όλους σε κίνδυνο.

Έτσι λοιπόν, παρά και την στάση ευθύνης που τήρησε η εκκλησία κλείνοντας του Ναούς για τους πιστούς και διεξάγοντας λειτουργίες κεκλεισμένων των θυρών, φαίνεται ότι πολλοί δεν δείχνουν διατεθειμένοι να υπακούσουν στα μέτρα της κυβέρνησης, τα οποία έχουν θεσπιστεί για το καλό μας.

Ενδεικτικές είναι οι εικόνες από τη Λάρισα και Αγρίνιο με τους πιστούς να συνωστίζονται έξω από της εκκλησίες, καταργώντας κάθε μέτρο προστασίας.

Συγκεκριμένα, στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου που βρίσκεται στο κέντρο της Λάρισας, στις 09:30 το πρωί υπήρχε μεγάλη ουρά έξω, όπως φαίνεται στη φωτογραφία που δημοσίευσε στο facebook πολίτης.

Παράλληλα, όπως φαίνεται στις εικόνες του agriniovoice.gr, αρκετός κόσμος μαζεύτηκε στο εξωτερικό της (κλειστής) εκκλησίας για τη Θεία Λειτουργία, η οποία μεταδόθηκε από τα μεγάφωνα του Ναού.

Περιπολικό της Αστυνομίας ήταν στον χώρο και με μεγάφωνο απηύθυνε έκκληση στον κόσμο να γυρίσει στα σπίτια του, αλλά δεν υπήρξε καμία θετική αντίδραση από αυτούς.

Μάλιστα, οι Αστυνομικοί κατέβηκαν από το περιπολικό και προσπάθησαν και κατ’ ιδίαν να συνετίσουν τον κόσμο, χωρίς επιτυχία… Μία κυρία, δε, απάντησε σ’ έναν από τους αστυνομικούς «λυσσάξατε να μας διώξετε».

Πηγή εικόνων: agriniovoice.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr