Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Το δραματικό μήνυμα σε υψηλούς τόνους από Τσιόδρα και Χαρδαλιά

Κοροναϊός : Το δραματικό μήνυμα σε υψηλούς τόνους από Τσιόδρα και Χαρδαλιά

Σε πολύ υψηλούς τόνους, με συγκίνηση, αλλά και με οργή οι δύο στρατηγοί της μάχης, θέλησαν να μιλήσουν στους ανεύθυνους που διασπείρουν τον κοροναϊό

Οι δραματικοί τόνοι που χρησιμοποίησαν οι Σ. Τσιόδρας και Ν. Χαρδαλιάς, οι 4 νεκροί μέσα σε λιγότερο από 48 ώρες, η αύξηση των κρουσμάτων και η πρόβλεψη ότι οι επόμενες δύο εβδομάδες θα είναι εξαιρετικά κρίσιμοι και επικίνδυνοι για τη χώρα είναι στοιχεία που μπορούν να αλλάξουν τα δεδομένα γύρω από την κρίση του κοροναϊού.

Η ενημέρωση για τον κοροναϊό που έγινε το Σάββατο, έδειξε δύο πράγματα:

1.     Ότι υπάρχει έντονη συναισθηματική φόρτιση και μεγάλος φόβος ότι η Ελλάδα μπορεί να ζήσει εικόνες Ιταλίας, αν συνεχιστεί η κατάσταση με τους πολίτες που διασπείρουν τον ιό χωρίς να τηρούν τα μέτρα.

2.     Ότι και ο Τσιόδρας και ο Χαρδαλιάς προειδοποιούν σε εντελώς δραματικούς και άκρως σκληρούς τρόπους τους πολίτες να μην μετακινούνται, να μην μεταφέρουν τον ιό γιατί δεν θα αντέξει το σύστημα υγείας και θα υπάρξουν πολλοί θάνατοι.

Οποιος παρακολουθεί τις ενημερώσεις των τελευταίων ημερών θα διαπιστώσει ότι κάτι έχει αλλάξει. Κι αυτό είναι ότι ο κίνδυνος μεγαλώνει, ότι ο κοροναϊός θα πάει σε όλη την Ελλάδα και θα σκοτώσει κόσμο.

Εξοργισμένοι

Οι δύο «στρατηγοί» της μάχης εμφανίστηκαν εξοργισμένοι από τις εικόνες πολιτών ακόμη και σήμερα να φεύγουν κατά εκατοντάδες ή να πηγαίνουν σε πάρκα και παραλίες σα να μη συμβαίνει τίποτε.

Το δραματικό μήνυμα έγινε ακόμη πιο ισχυρό τη στιγμή που ο Σωτήρης Τσιόδρας έδειξε να λυγίζει και να είναι έτοιμος να βάλει τα κλάματα όταν μιλούσε για τους ηλικιωμένους που είναι πιθανά «θύματα» αν γίνει η διασπορά της νόσου παντού.

Ο κ. Τσιόδρας ανέφερε ότι τους θέλουμε όλους, πρέπει να μπορούμε να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής τους κι ότι ουσιαστικά δεν είναι «νούμερα» που πρέπει να τους αφήσουμε να πεθάνουν.

Είναι οι πατεράδες μας και οι μανάδες μας” είπε φανερά ο εκπρόσωπος του υπ. Υγείας, μιλώντας για τις ευπαθείς ομάδες αλλά για τις ηλικίες όσων έχουν πεθάνει μέχρι στιγμής.

Ο κ. Τσιόδρας σημείωσε πως είναι κρίμα για όλους αυτούς που σέβονται το “Μένουμε Σπίτι”, να τους χαλούν την εικόνα κάποιοι που το παίρνουν αψήφιστα.

Επίσης ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει σχέδιο για ανοσία της αγέλης, όπως μπορεί να γίνεται σε άλλη χώρα. “Ανοσία της αγέλης θα ήταν καλή με ένα εμβόλιο” είπε ο εκπρόσωπος.

Και απηύθυνε και πάλι έκκληση να μην βγαίνει ο κόσμος άσκοπα από το σπίτι του, να μην μεταφέρεται στην επαρχία όπου θα προκαλέσει μεγάλη διασπορά και θα φέρει και άλλους θανάτους.

Ηταν τόσο δραματικό το μήνυμα του καθηγητή, αλλά και τόσο οργισμένο το ύφος του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας που έδειξε ότι η κατάσταση έφτασε στο μη περαιτέρω.

Κι ότι είμαστε πιο κοντά από ποτέ στη γενική καραντίνα, στη γενική απαγόρευση κυκλοφορίας.

«Δεν θα γίνουμε Ιταλία, αλλά για να μη γίνουμε πρέπει να τηρούμε τις εντολές» είπε ο Χαρδαλιάς, ο οποίος επίσης τόνισε ότι υπάρχουν δύο εικόνες. Αυτή του κονβόι των στρατιωτικών οχημάτων στο Μπέργκαμο που μεταφέρουν νεκρούς από τον κοροναϊό και αυτή του κονβόι των οχημάτων που περνούν τα διόδια.

Ανεύθυνοι

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως η πλειοψηφία των πολιτών δείχνει ευθύνη και ακολουθεί τα μέτρα, ωστόσο κάποιοι τα αψηφούν και πρέπει όλοι να κάνουν δική τους υπόθεση τον περιορισμό της εξάπλωσης.

Εξοργισμένος αναφέρθηκε σε αυτούς που μέσα σε αυτήν την κατάσταση πάνε εκδρομές ή στις παραλίες ή φεύγουν να πάνε στα χωριά τους, σκεπτόμενοι ότι δεν νοσούν ή νομίζοντας ότι δεν νοσούν, κάνοντας επί της ουσίας χειρότερα τα πράγματα.

Αν θα ήθελε κάποιος να ερμηνεύσει την εικόνα που έδωσαν σήμερα, Σάββατο οι κ. Τσιόδρας και Χαρδαλιάς είναι ότι έχουν φτάσει στα όριά τους.

Είναι ότι μεγάλη μερίδα των πολιτών ακόμη δεν αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα της κατάστασης.

Είναι ότι οι επόμενες ημέρες του Μαρτίου κι ενδεχομένως όλος ο Απρίλιος θα είναι δραματικός για την Ελλάδα.

Κι ότι το μεγάλο στοίχημα για τη χώρα, για την κυβέρνηση, για το σύστημα υγείας, είναι να μη θρηνήσουμε δεκάδες νεκρούς, να προλάβουμε να μη γίνουμε Ιταλία όπου σε λίγες ημέρες έχουν καταγραφεί εκατοντάδες θάνατοι.

Δείτε τα σχετικά βίντεο

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024