Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η UEFA εξετάζει την αναστολή του Financial Fair Play λόγω κοροναϊού

Η UEFA εξετάζει την αναστολή του Financial Fair Play λόγω κοροναϊού

Οι ευρωπαϊκές ομάδες έχουν δεχθεί μεγάλο οικονομικό πλήγμα λόγω του κοροναϊού και η UEFA εξετάζει το ενδεχόμενο μονετούς αναστολής του FFP για να δώσει ανάσα στους συλλόγους της Γηραίας Ηπείρου

Η ραγδαία εξάπλωση του κορωνοϊού και η αναβολή των διοργανώσεων, εγχώριων και ευρωπαϊκών, έχουν προκαλέσει οικονομικό «κραχ» στους συλλόγους της Γηραιάς Ηπείρου.

Οι οικονομικές απώλειες που έχουν οι σύλλογοι είναι πολύ μεγάλες και γι’ αυτό τις τελευταίες ημέρες πολλές ομάδες, κυρίως προερχόμενες από Αγγλία, Ιταλία και Γαλλία, ζητούν από την UEFA να αναστείλει το Financial Fair Play για ένα έτος.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν τα ιταλικά ΜΜΕ, οι άνθρωποι της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας βλέπουν με θετικό μάτι το αίτημα των συλλόγων και είναι πολύ πιθανό να κάνει αποδεκτό το αίτημά τους. Ολα, ωστόσο, θα αποφασιστούν στην συζήτηση που θα γίνει το επόμενο διάστημα μεταξύ της UEFA, της Ένωσης Ευρωπαϊκών Συλλόγων (ECA) και των εκπροσώπων των Λιγκών.

Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία σκέφτεται πλέον πολύ σοβαρά την μονετή αναστολή του FFP, προκειμένου να δώσει μια οικονομική ανάσα στους συλλόγους, που δέχονται ισχυρό οικονομικό πλήγμα από την εξάπλωση του κορωνοϊού στην Γηραιά Ηπειρο.

Μάλιστα, τις τελευταίες ημέρες ακούγεται έντονα ότι αρκετές ομάδες από τις Serie A και Ligue 1 σκέφτονται πολύ σοβαρά την πιθανότητα περικοπών στα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών.

Πρόσφατα, άλλωστε, είχαμε και το παράδειγμα του προέδρου της Σιόν, όπου αγωνιζόταν ο Παϊτίμ Κασάμι, με τον πρώην παίκτη του Ολυμπιακού να αποχωρεί από την ελβετική ομάδα, καθώς δεν δέχθηκε να υπογράψει τη μείωση αποδοχών που του ζητούσε η διοίκηση.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024