Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πέτσας : Αντικοινωνική συμπεριφορά η μετακίνηση στην επαρχία εν μέσω κοροναϊού

Πέτσας : Αντικοινωνική συμπεριφορά η μετακίνηση στην επαρχία εν μέσω κοροναϊού

Αυστηρό μήνυμα έστειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας πριν λίγο με αφορμή τις εικόνες με τα γεμάτα από αυτοκίνητα διόδια στις εθνικές οδούς.

Διαρκής είναι οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης τις τελευταίες ώρες και ενώ ουσιαστικά βρισκόμαστε στον απόηχο του τελεσιγράφου του πρωθυπουργού για απαγόρευση κυκλοφορίας αν δεν τηρηθούν στο ακέραιο μέσα στο Σαββατοκύριακο τα εξαγγελθέντα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κοροναϊού.

Αντικοινωνική συμπεριφορά

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας πριν λίγο χαρακτήρισε αντικοινωνική συμπεριφορά, τις εικόνες με τα γεμάτα διόδια στις εθνικές οδούς.

Τόνισε δε πως όποιος επιλέξει να φύγει για το χωριό του θα πρέπει να συμπεριφερθεί σαν να έχει ήδη τον κοροναϊό και να μείνει πάση θυσία στο σπίτι του και αν αποφύγει οποιαδήποτε επαφή.

«Η επιλογή συμπολιτών μας να μετακινηθούν στην επαρχία, ειδικά μετά από τις συστάσεις μας να μην το πράξουν, συνιστά αντικοινωνική συμπεριφορά» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας.
Προσέθεσε δε πως «θέτει σε κίνδυνο τόσο τους ίδιους, αφού θα βρίσκονται σε απομακρυσμένα μέρη στα οποία δεν θα υπάρχει η ίδια ευκολία περίθαλψης σε περίπτωση που νοσήσουν, όσο και τους συμπολίτες μας που ζουν σε αυτά τα μέρη. Πρέπει να καταλάβουμε όλοι πως μπορεί να έχουμε μολυνθεί με τον ιό ακόμα κι αν δεν εμφανίζουμε συμπτώματα. Και στο μεταξύ να διασπείρουμε τον ιό σε κοινότητες σε όλη την Ελλάδα».
Ο Στέλιος Πέτσας κατέληξε υπογραμμίζοντας πως «όποιος έχει επιλέξει να καταφύγει στο χωριό του, πρέπει να συμπεριφερθεί σαν να έχει ήδη τον ιό – να αποφύγει κάθε επαφή και να μείνει στο σπίτι του πάση θυσία».

Σπάμε την αλυσίδα

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε στείλει ανάλογο μήνυμα να αποφευχθούν οι μετακινήσεις.

«Σπάμε την αλυσίδα μετάδοσης του κοροναϊού. Επιδεικνύουμε ατομική ευθύνη και ακολουθούμε αυστηρά τις οδηγίες» έγραψε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός μεταξύ άλλων.

Sports in

Το «Μαύρο Θηρίο» απειλεί τη Ρεάλ Μαδρίτης

Η μεγάλη επιτυχία του Αντσελότι και το ευρωπαϊκό clasico στον ημιτελικό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024