Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Game of Thrones: Οι πέντε πιο τρελές θεωρίες των θαυμαστών της σειράς

Game of Thrones: Οι πέντε πιο τρελές θεωρίες των θαυμαστών της σειράς

Τώρα που γνωρίζουμε το τέλος, ήρθε η στιγμή να θυμηθούμε πόσο μακριά είχε φτάσει η φαντασία των fan της σειράς

Πώς ξέρεις ότι κάποιος δεν έχει δει το Game of Thrones; Θα φροντίσει να ενημερώσει ο ίδιος στην πρώτη ευκαιρία! Και μπορεί όσοι αρνούνται να παρασυρθούν από το κύμα της σειράς να μην ξέρουν τι χάνουν, όμως το γεγονός ότι και οι ίδιοι το αντιλαμβάνονται ως αξιοπερίεργο λέει πολλά για την επιτυχία της. Ακόμη περισσότερα, όμως, λέει το γεγονός ότι οι fan του GoT δεν περιορίστηκαν στο να παρακολουθούν δεκάδες φορές το κάθε επεισόδιο. Αμέσως μετά επισκέπτονταν forum και κανάλια στο YouTube, σχολιάζοντας τα όσα είχαν περάσει από την οθόνη τους και ανταλλάσσοντας θεωρίες για το τι μπορεί να συμβεί στη συνέχεια.

Κάποιες φορές έπεφταν μέσα (όπως στο R+L=J). Άλλες φορές όμως, η φαντασία τους τους έστελνε σε πολύ, μα πολύ παράξενα μονοπάτια. Εμείς μαζέψαμε τα πιο παράλογα σενάρια που συνέλαβε το μυαλό τους και σας τα παρουσιάζουμε. Αν αναρωτιέστε πώς έφτασαν μέχρι εκεί, ίσως είναι μια καλή ευκαιρία να φρεσκάρετε τη μνήμη σας, παρακολουθώντας ξανά τους πρώτους επτά κύκλους της σειράς, αποκλειστικά στο Vodafone TV.

Όλα είναι ένα ψέμα

Το GoT χαρακτηρίστηκε από αμέτρητες ανατροπές, όμως η συγκεκριμένη μάλλον θα ήταν κάπως υπερβολική. Σύμφωνα με έναν από τους πιο δημοφιλείς Youtubers που διατύπωσαν θεωρίες για τη σειρά, δεν πρόκειται για μια ιστορία μαγείας, αλλά… επιστημονικής φαντασίας. Η σύλληψη στηρίχτηκε κυρίως στο γεγονός ότι ο George R.R. Martin ξεκίνησε την καριέρα του γράφοντας για διαπλανητικές μάχες και μελλοντικές κοινωνίες, ενώ εντόπισε και αρκετές ενδείξεις εντός της σειράς ώστε να γίνει σχεδόν πειστική. Πώς λειτουργεί αυτό το σενάριο; Με βάση τη θεωρία, το GoT δεν λαμβάνει χώρα σε μια μεσαιωνική κοινωνία με υπερφυσικά πλάσματα και δυνάμεις, αλλά σε ένα δυστοπικό μέλλον, όπου τα απομεινάρια ενός προηγμένου πολιτισμού έχουν χαθεί μετά από κάποια πυρηνική καταστροφή. Έτσι εξηγούνται οι ασυνήθιστα μεγάλοι χειμώνες, αλλά και η ύπαρξη… τόσο πολλών υπόγειων χώρων. Ναι, δεν είναι ούτε τάφοι ούτε κατακόμβες, αλλά πυρηνικά καταφύγια!

Τι τρέλανε τον τρελό βασιλιά;

Όσοι έχουμε δει τη σειρά θυμόμαστε πολύ καλά την ιστορία του πατέρα της Daenerys – και αν την έχουμε ξεχάσει, μπορούμε πάντα να κάνουμε ένα φρεσκάρισμα. Ο Aerys Targaryen έμεινε στην ιστορία του Westeros ως ο «τρελός βασιλιάς» εξαιτίας της τάσης του να λύνει οποιοδήποτε πρόβλημα… καίγοντάς το. Μάλιστα, πέρασε τις τελευταίες στιγμές της ζωής του επαναλαμβάνοντας τη διαταγή «Κάψτε τους όλους», καθώς είχε παγιδεύσει ολόκληρη την πρωτεύουσα με υγρό πυρ. Μια θεωρία, λοιπόν, ισχυρίζεται ότι πίσω από την αδυναμία του στη φωτιά κρυβόταν ο… Bran Stark. Βάσει της ικανότητάς του να ταξιδεύει στο παρελθόν, αλλά και να το επηρεάζει, ορισμένοι θεώρησαν πως ήταν εκείνος που ψιθύριζε στο αυτί του Τρελού Βασιλιά να τους «κάψει όλους», αναφερόμενος όμως στους White Walkers. Δυστυχώς για τους κατοίκους του Westeros, εκείνος… δεν κατάλαβε και πολύ καλά τις εντολές του.

Ποιος είναι ο μπαμπάς του Tyrion;

Δεν είναι μυστικό ότι οι fan της σειράς διακρίνονταν από μια εμμονή για τους… κρυφούς Targaryen. Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες θεωρίες, ήθελε τον αγαπημένο μας Tyrion να ανήκει επίσης στην οικογένεια των δράκων, στο πλευρό της Daenerys και του Jon. Αν και ξεκίνησε από τους λάτρεις των βιβλίων, στα οποία ο Tyrion έχει πολύ διαφορετική εμφάνιση σε σχέση με την οθόνη, η σειρά έριξε επίσης λάδι στη φωτιά, όταν ο Tywin του είπε «δεν είσαι πραγματικός γιος μου». Φυσικά, ο ίδιος ο Tyrion μας είχε ενημερώσει από την πρώτη σεζόν ότι «Όλοι οι νάνοι είναι νόθοι στα μάτια των πατεράδων τους». Μπορούμε να ξαναθυμηθούμε αυτό τον συγκινητικό μονόλογο όποια στιγμή θέλουμε, αποκλειστικά στο Vodafone TV.

Όλα συμβαίνουν στο μάτι ενός γίγαντα

Εδώ τα πράγματα ξεφεύγουν αρκετά. Στην πρώτη σεζόν, ο Robb Stark προσπαθεί να πείσει τον Bran να μην δίνει σημασία στις ιστορίες της παραμάνας τους. Για να το πετύχει, του λέει: «Μια φορά μου είπε ότι ο ουρανός είναι μπλε, επειδή ζούμε μέσα στο μάτι ενός γαλανομάτη γίγαντα που τον λένε Macumber» – και ο Bran του απαντάει ότι ίσως και να είναι αλήθεια. Μέχρι εδώ όλα καλά. Δεν πρόκειται για κάτι παραπάνω από ένα σύντομο αστείο, έτσι δεν είναι; Μόνο που στην τέταρτη σεζόν, ο Oberyn Martel επαναφέρει την ιδέα! Το γεγονός ότι δύο ήρωες από εντελώς διαφορετικά μέρη του Westeros γνωρίζουν αυτό το θρύλο, σε συνδυασμό με μια λεπτομέρεια στους τίτλους αρχής, ήταν υπεραρκετό για να κάνει τους fan να οργιάσουν.

Ο Varys είναι… γοργόνα

Ποιος μπορεί να ξεχάσει αυτή τη θεωρία; Είναι αλήθεια ότι στα βιβλία του Martin υπάρχουν πλάσματα που μοιάζουν με ανθρώπους, τα οποία ζουν κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας. Είναι επίσης αλήθεια ότι ο Varys έχει χρησιμοποιήσει ορισμένες παρομοιάσεις που αναφέρονται στα ψάρια ή στη θάλασσα. Αυτό, όμως που πραγματικά… έπεισε τους fan ότι ο άρχοντας των μυστικών κάπου κρύβει μια ψαρίσια ουρά, ήταν το (ομολογουμένως γρήγορο) ταξίδι του από το Dorne στην Meereen στο τέλος της έκτης σεζόν.

Αν οι παραπάνω θεωρίες σας έκαναν να νοσταλγήσετε την πολυσυζητημένη αυτή σειρά ή αν σας τράβηξαν το ενδιαφέρον για να την ξεκινήσετε μη ξεχνάτε πως τώρα μπορείτε να απολαύσετε τις επτά πρώτες σεζόν όποια στιγμή κι αν το θελήσετε, όπου κι αν βρίσκεστε, αποκλειστικά στο Vodafone TV, το «ΣΠΙΤΙ της HBO» στην Ελλάδα . Και φυσικά, το ίδιο ισχύει για κάθε νέα σειρά που θα κυκλοφορεί από την HBO, η οποία θα προβάλλεται αποκλειστικά στο Vodafone TV.

Μάθετε περισσότερα για τα νέα πακέτα Vodafone TV εδώ.

Sports in

Ρόι Κιν: «Έπινα πάρα πολύ όταν ήμουν στη Γιουνάιτεντ – Ήταν ντροπή»

Ο Ρόι Κιν μίλησε για τη περίοδο που βρισκόταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τις κακές συνήθειες που είχε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024