Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Συναγερμος στη Σκιάθο - Ιταλοί κάνουν βόλτες στο νησί εν μέσω πανδημίας

Κοροναϊός : Συναγερμος στη Σκιάθο – Ιταλοί κάνουν βόλτες στο νησί εν μέσω πανδημίας

Έντονη είναι η ανησυχία στα νησιά για την άφιξη τουριστών εν μέσω της πανδημίας, του κοροναϊού,  οι οποίοι μάλιστα, πολλές φορές, δεν τηρούν τα μέτρα που έχουν ληφθεί για τον περιορισμό της εξάπλωσης  της νόσου

Έντονη είναι η ανησυχία στα νησιά για την άφιξη τουριστών εν μέσω της πανδημίας, του κοροναϊού,  οι οποίοι μάλιστα -πολλες φορές -δεν τηρούν και τα μέτρα που έχουν ληφθεί για τον περιορισμό της εξάπλωσης  της νόσου.

Στη Σκιάθο έχει σημάνει συναγερμός μετά τις καταγγελίες του δημάρχου Θοδωρή Τζούμα ότι Ιταλοί τουρίστες «κόβουν» βόλτες στο νησί, ανενόχλητοι.

Ο δήμαρχος ο οποίος είχε ζητήσει να απαγορευθούν οι μετακινήσεις προς το νησί, μιλώντας  στο ΘΕΜΑ 104,6, εξέφρασε την αγωνία του για την παρουσία τουριστών από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως η Ιταλία: «Δύο Ιταλοί ήρθαν την περασμένη εβδομάδα από το Μιλάνο που έψαχναν να νοικιάσουν κατάστημα για το καλοκαίρι.

Έμεναν σε πανσιόν που ήταν παρανόμως ανοιχτή. Δεν πήγαν στο κέντρο υγείας, τους εντόπισε η αστυνομία αλλά αυτοί δεν θέλουν να φύγουν» είπε αρχικά ο κ. Τζούμας.

«Τους ρώτησε ο διευθυντής του κέντρου Υγείας πώς ήρθαν στην Ελλάδα και αυτοί απάντησαν ότι βρίσκονταν ήδη εδώ και 10 ημέρες στην Αθήνα αλλά αυτό δεν επιβεβαιώθηκε» προσθέτει ο δήμαρχος Σκιάθου.

«Είμαστε ανοχύρωτοι»

Όπως αποκάλυψε, το βράδυ της Πέμπτης «με πήρε οικογένεια αν μπορεί να τους νοικιάσει σπίτι και τους απάντησα «όχι»».

«Έρχονται Γάλλοι, Γερμανοί κ.α. Έχουμε επισκέπτες που είτε αδιαφορούν είτε δεν γνωρίζουν. Στείλαμε επιστολές σε υπουργεία ζητώντας την απαγόρευση επικοινωνίας με την Σκιάθο με ελεύθερη όμως διακίνηση προϊόντων» συμπληρώνει ο κ. Τζούμας.

Ο δήμαρχος Σκιάθου, τέλος, απευθύνει έκκληση για βοήθεια καθώς, όπως είπε, «είμαστε ανοχύρωτοι και δεν υπάρχει υποδομή στο κέντρο υγείας να αντιμετωπίσει πιθανό κρούσμα.

Δεν υπάρχει μηχανισμός ελεγκτικός. Συζητούσαμε με τον Λιμενάρχη πώς θα διαμορφώσουμε έναν χώρο για να γίνεται ένας έλεγχος από που έρχονται οι επισκέπτες».

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024