Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Έρχονται 3 πτήσεις με συνολικά 400 Έλληνες από Λονδίνο

Κοροναϊός : Έρχονται 3 πτήσεις με συνολικά 400 Έλληνες από Λονδίνο

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ-Υπουργείο Υγείας στο αεροδρόμιο κάνει θερμομέτρηση σε όλους τους επιβάτες και τους παίρνει δείγμα ώστε να ελεγχθούν όλοι για κοροναϊό

Συνέχεια στον επαναπατρισμό των Ελλήνων, οι οποίοι βρίσκονται στο εξωτερικό και δεν μπορούν, λόγω των μέτρων αντιμετώπισης της εξάπλωσης του κοροναϊού, προχωράει η Ελλάδα σε συνεργασία με τις κυβερνήσεις των εκάστοτε χωρών.

Όπως έγινε γνωστό το απόγευμα της Παρασκευής αναμένεται να επιστρέψουν στη χώρα τρεις πτήσεις με 400 Έλληνες από το Λονδίνο.

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ – Υπουργείο Υγείας στο αεροδρόμιο θα κάνει θερμομέτρηση σε όλους τους επιβάτες και θα τους παίρνει δείγμα ώστε να ελεγχθούν όλοι για κοροναϊό.

Παράλληλα, άπαντες θα μείνουν για 14 μέρες σε καραντίνα κατ’ οίκον, όπως άλλωστε για οποιονδήποτε έρχεται στη χώρα μας.

Επαναπατρίζονται και οι Έλληνες της Ισπανίας και της Πολωνίας

Υπενθυμίζεται πως εχθές η πρεσβεία της Ελλάδας στη Μαδρίτη ανακοίνωσε προς τους Έλληνες πολίτες που βρίσκονται στην Ισπανία, κυρίως φοιτητές Erasmus και τουρίστες, και οι οποίοι έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον τους για επιστροφή στην Ελλάδα και έχουν καταγραφεί στους καταλόγους που έχει καταρτίσει, ότι πρόκειται να οργανωθούν τρεις ειδικές πτήσεις της Aegean Airlines.

Επίσης, η πρεσβεία απευθύνει έκκληση προς τους ενδιαφερόμενους, κυρίως σε όσους διαμένουν μακριά από Μαδρίτη και Βαρκελώνη, να αρχίσουν να συγκεντρώνονται στις πόλεις αυτές.

«Αύριο, 20/3/2020, οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να περιμένουν τηλεφώνημα από την πρεσβεία στους αριθμούς που μας έχουν δώσει. Στο τηλεφώνημα αυτό οι ενδιαφερόμενοι θα πληροφορηθούν με ποια ακριβώς πτήση θα ταξιδέψουν για Αθήνα» αναφέρει ακόμα.

Επίσης, απευθύνει παράκληση για μία αποσκευή 23 κιλών και μία χειραποσκευή μέχρι οχτώ κιλά, ανά επιβάτη.

Σε ό,τι αφορά τη μετακίνησή τους εντός Ισπανίας προς Μαδρίτη και Βαρκελώνη, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εφοδιασθούν με τη βεβαίωση από την ιστοσελίδα της Πρεσβείας.

Τέλος, στην ανακοίνωσή της η πρεσβεία της Ελλάδας στη Μαδρίτη υπενθυμίζεται ότι κατά την άφιξη στην Ελλάδα, ισχύει η υποχρέωση αυτοπεριορισμού (καραντίνα) για 14 ημέρες.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Λίγο αργότερα, σειρά πήραν και οι οι Έλληνες στη Βαρσοβία, οι οποίοι αναμένεται να επαναπατριστούν το ερχόμενο Σάββατο.

Όπως ενημερώνει το ΥΠΕΞ, η Aegean Airlines έχει προγραμματίσει για το Σάββατο 21 Μαρτίου έκτακτη ειδική πτήση για την επιστροφή ευρισκομένων στην Πολωνία Ελλήνων, οι οποίοι έχουν εκδηλώσει σχετική επιθυμία, με ώρα αναχώρησης 13:25 (12:25 ώρα Ελλάδος).

Επίσης, αναφέρει πως το αεροδρόμιο της Βαρσοβίας (Lotnisko Chopina – Okęcie) θα είναι ανοικτό (από 10:00 τοπική ώρα), όπου θα υφίσταται δυνατότητα εκδόσεως – αγοράς εισιτηρίων, με πιστωτική κάρτα ή σε μετρητά για τους ενδιαφερομένους της τελευταίας στιγμής ή για εκείνους οι οποίοι δεν έχουν αφήσει τον αριθμό τηλεφώνου τους, ώστε η AEGEAN να δύναται να επικοινωνήσει μαζί τους.

Σε περίπτωση εκδήλωσης επιθυμίας ύστατης στιγμής, σημειώνεται ότι οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να γνωστοποιήσουν ονοματεπώνυμο και αριθμό τηλεφώνου επιβατών στην ηλεκτρονική διεύθυνση της πρεσβείας (email: gremb.war@mfa.gr ) μέχρι την Παρασκευή 20/3 και ώρα 13:00. Θα τηρηθεί αυστηρώς σειρά προτεραιότητος, τονίζεται.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024