Κοροναϊός : Δραματική η κατάσταση στο νοσοκομείο Καστοριάς
Έκρυθμη είναι η κατάσταση σε ολόκληρο το νομό Καστοριάς, με τους πολίτες να διακατέχονται από έντονη αγωνία και ανησυχία λόγω της επιδημίας του κοροναϊού.
Έκρυθμη είναι η κατάσταση σε ολόκληρο το νομό Καστοριάς, με τους πολίτες να διακατέχονται από έντονη αγωνία και ανησυχία λόγω της επιδημίας του κοροναϊού.
Την ίδια στιγμή, δραματική είναι η κατάσταση στο νοσοκομείο της Καστοριάς, όπου άτομα από το προσωπικό λείπουν από τις θέσεις του, είτε επειδή βρίσκεται σε καραντίνα, είτε διότι κάνει χρήση αδειών ειδικού σκοπού, είπε επειδή ανήκει σε ευπαθείς ομάδες και έπρεπε να προστατευθεί στο σπίτι του.
Για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Καστοριά μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Κασαπίδης.
Όπως είπε, η Καστοριά έχει τις περισσότερες επιπτώσεις σε όλη τη χώρα, καθώς μετρά ήδη τρεις νεκρούς από τον κοροναϊό, ενώ το νοσοκομείο της πόλης βρίσκεται σε συναγερμό.
Ειδικότερα, έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής δέκα εργαζόμενοι θετικοί στον ιό, ενώ το νοσοκομείο παραμένει σε λειτουργία χάρη στις προσπάθειες γιατρών, νοσηλευτών και του προσωπικού.
«Οι πολίτες έχουν καταλάβει την κρισιμότητα της κατάστασης. Το θετικό είναι ότι δεν έχουμε εκθετική αύξηση του κοροναϊού, μόνο αριθμητική» σημείωσε ο κ. Κασαπίδης.
Παράλληλα, ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας ανέφερε ότι τα δύο χωριά, η Δαμασκηνιά και η Δραγασιά παραμένουν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και πως υπάρχει ενδιαφέρον από μια νοσηλεύτρια για να βρεθεί εκεί και να εξετάσει τους ανθρώπους που βρίσκονται σε καραντίνα.
Τέλος, σημείωσε ότι η περιφέρεια λαμβάνει όλα τα έκτακτα μέτρα που απαιτούνται, ενώ έχουν εντατικοποιηθεί οι έλεγχοι στην αγορά για την τήρηση των μέτρων που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση.
- Τα «θέλω» της Παρί και μία «χρυσή» μεταγραφή – Ο Μπαρκολά δεν ανανεώνει και η Λίβερπουλ «καραδοκεί» (pic)
- Η νέα πρόκληση της AI: Ποιος καθορίζει τα όρια της ελευθερίας του λόγου στα chatbots;
- Καλύπτοντας το επικίνδυνο χάσμα της Ευρώπης στον τομέα των πυραύλων
- Ο Jeff Mills παρουσιάζει το Tomorrow Comes the Harvest
- Αίγιο: «Είμαι αθώος, δεν μπορώ να πενθήσω» – Τι λέει μέσα από τη φυλακή ο 65χρονος Ιταλός
- Αρκάς: «Παράδεισος» για τους αδειούχους, «κόλαση» για τους εργαζόμενους
- Οδηγός για τον νέο εξωδικαστικό μηχανισμό: Ανοίγει σήμερα η ηλεκτρονική πλατφόρμα
- Οι μεγαλύτεροι μύθοι για τη γυμναστική
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/hamid-khaleghi-bNWXW7ZvYGo-unsplash-1-315x220.jpg)







































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442