Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός - Βρετανία : Κλειστοί 40 σταθμοί του Μετρό - Και ο στρατός στους δρόμους

Κοροναϊός – Βρετανία : Κλειστοί 40 σταθμοί του Μετρό – Και ο στρατός στους δρόμους

Πάνω από 40 σταθμοί του Μετρό κλείνουν από σήμερα, στη Βρετανία, ενώ  20.000 στρατιώτες  προετοιμάζονται να συμμετάσχουν στην καταπολέμηση της πανδημίας.

Με το Λονδίνο να βρίσκεται σε πλήρη απομόνωση από την Παρασκευή, δημοσιεύματα αγγλικών ΜΜΕ, αναφέρουν ότι πάνω από 40 σταθμοί του Μετρό κλείνουν από σήμερα, ενώ  20.000 στρατιώτες  προετοιμάζονται να συμμετάσχουν στην καταπολέμηση της πανδημίας.

Στους δρόμους ο στρατός

20.000 στρατιώτες αναμένεται να αναλάβουν δράση σύμφωνα με την ιστοσελίδα The sun.

Όπως αναφέρει, οι ένοπλες δυνάμεις είναι έτοιμες να επιτάξουν ξενοδοχεία και να τα διαχειρίζονται ως νοσοκομεία, καθώς ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, είναι έτοιμος να λάβει δραστικά μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης.

Ο αριθμός των νεκρών από κοροναϊό έχει φθάσει πλέον στους 104 στο Ηνωμένο Βασίλειο και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στα 2.226.

Την Τετάρτη, ο Τζόνσον ανακοίωσε ότι τα σχολεία θα κλείσουν από την Παρασκευή, ενώ ακυρώθηκαν οι  εξετάσεις Α-Level και GCSE.

Επιπλέον, εξετάζονται και άλλα μέτρα προκειμένου να μείνουν οι άνθρωποι στο σπίτι τις επόμενες ημέρες και τα στρατεύματα θα αναπτυχθούν σε μια προσπάθεια να βοηθήσουν το έθνος να χειριστεί την  κρίση, αναφέρει το δημοσίευμα.

Κλείνουν πάνω από 40 σταθμοί του Μετρό

Στο μεταξύ, η Telegraph, γράφει ότι επίκειται κλείσιμο δεκάδων σταθμών του  Μετρό στο Λονδίνο, από σήμερα Πέμπτη.

Έως 40 σταθμοί που δεν συνδέονται με άλλες γραμμές κλείνουν από σήμερα, ενώ οι γραμμές Waterloo και City  δεν θα λειτουργούν από την Παρασκευή.

Τα δρομολόγια στα λεωφορεία της Βρετανικής πρωτεύουσας θα μειωθούν και οι άνθρωποι καλούνται να «μην χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς για οτιδήποτε άλλο εκτός από τα βασικά ταξίδια».

Σήμερα το έκτακτο νομοσχέδιο

Σήμερα η κυβέρνηση αναμένεται να παρουσιάσει στο κοινοβούλιο το έκτακτο νομοσχέδιο που θα δίνει στις αρχές ειδικές εξουσίες για διάστημα έως και δύο ετών, όπως το να συλλαμβάνουν και να θέτουν σε καραντίνα άτομα προκειμένου να προστατεύσουν τη δημόσια υγεία.

Παράλληλα ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον ζήτησε να καταρτιστεί σχέδιο για την αναστολή της λειτουργίας επιχειρήσεων, μείωση των δρομολογίων των δημόσιων συγκοινωνιών και περιορισμό των συγκεντρώσεων.

Όταν στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ρωτήθηκε αν χρειάζεται να ληφθούν πιο αυστηρά μέτρα για να τεθεί σε καραντίνα το Λονδίνο, όπου μπαρ, επιχειρήσεις και μέσα μεταφοράς παραμένουν γεμάτα, ο Τζόνσον απάντησε: «Πάντα λέγαμε ότι θα λάβουμε τα σωστά μέτρα τη σωστή στιγμή».

Αναχωρεί από το Λονδίνο η Ελισάβετ

Από την πλευρά της η βασίλισσα Ελισάβετ αναμένεται να αναχωρήσει από το Λονδίνο για τον πύργο της στο Ουίνδσορ, ενώ αναβλήθηκε και η επίσημη επίσκεψη στη Βρετανία του Ιάπωνα αυτοκράτορα Ναρουχίτο, που ήταν προγραμματισμένη για τον Ιούνιο.

Πηγή: The sun, Telegraph, ΑΠΕ

Sports in

Αυτός είναι ο πρώτος υποψήφιος για τον πάγκο της Λίβερπουλ

Μετά την διαφαινόμενη παραμονή του Τσάμπι Αλόνσο στη Μπάγερν Λεβερκούζεν, η Λίβερπουλ έχει τον επόμενο υποψήφιο αντί-Κλοπ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024