
Κοροναϊος : Παραμένει ο κίνδυνος νέων κρουσμάτων στην επαρχία Χουμπέι
Αν δεν καταγραφεί κανένα κρούσμα για 14 ημέρες, η απαγόρευση εισόδου και εξόδου μπορεί να αρθεί σταδιακά, ανέφερε η China Daily, επικαλούμενη έναν επιδημιολόγο
Ο κίνδυνος νέων κρουσμάτων του κοροναϊού στην επαρχία Χουμπέι της Κίνας, επίκεντρο του ξεσπάσματος της επιδημίας στη χώρα, δεν έχει εξαλειφθεί και ο κίνδυνος μόλυνσης παραμένει σε επίπεδο κοινότητας και κλινικών, δήλωσε την Πέμπτη, κυβερνητικός αξιωματούχος.
Ο Λι Γιανγκ, αξιωματούχος του Κέντρου για τον Έλεγχο και την Πρόληψη των Ασθενειών της Χουμπέι, έκανε τις δηλώσεις αυτές σε συνέντευξη Τύπου, καθώς χθες, Τετάρτη, δεν καταγράφηκε κανένα κρούσμα εγχώριας μετάδοσης του ιού στην Κίνα.
Εξάλλου, κανένα κρούσμα δεν καταγράφηκε για πρώτη φορά στην Ουχάν, πρωτεύουσα της επαρχίας Χουμπέι απ’ όπου ξεκίνησε η επιδημία, σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Υγείας.
Αν δεν καταγραφεί κανένα κρούσμα για 14 ημέρες, η απαγόρευση εισόδου και εξόδου μπορεί να αρθεί σταδιακά, ανέφερε η China Daily, επικαλούμενη έναν επιδημιολόγο.
«Αναμένουμε ότι τα νέα κρούσματα θα σταματήσουν να εμφανίζονται στα μέσα ή στα τέλη Μαρτίου», δήλωσε ο Λι Λανζουάν, διευθυντής του Κρατικού Εργαστηρίου για τη Διάγνωση και την Αντιμετώπιση Μολυσματικών Ασθενειών.
Η Ουχάν, που τέθηκε σε καραντίνα στις 23 Ιανουαρίου, παραμένει η μοναδική πόλη της Χουμπέι που χαρακτηρίζεται ακόμη «υψηλού κινδύνου» και υπόκειται σε αυστηρές ταξιδιωτικές απαγορεύσεις.
Κανένα νέο κρούσμα δεν έχει καταγραφεί για 14 ημέρες στην υπόλοιπη Χουμπέι, όπου οι αρχές δήλωσαν σήμερα ότι θα επιτρέψουν την είσοδο υπό ορισμένες προϋποθέσεις σε προερχόμενους από άλλες επαρχίες, σύμφωνα με ανάρτηση σε κυβερνητική ιστοσελίδα.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Συνελήφθη ο κυβερνήτης του ταχύπλοου που βυθίστηκε μετά από πυρκαγιά
- ΕΟΠΥΥ: Υποψήφιος βουλευτής ο αρχηγός του κυκλώματος με τις απάτες – Πώς έστησε «βιομηχανία» με χιλιάδες εικονικές συνταγογραφήσεις
- Ο Άγγελος Ποστέκογλου είναι ο νέος προπονητής του Ρονάλντο στην Αλ Νασρ (pic)
- Νέα Αριστερά για υπόθεση Ντόκου: Η πραγματική φάρσα είναι η κυβέρνηση και ο Μητσοτάκης
- «Επικίνδυνα ερασιτεχνική η κυβέρνηση»: Δριμεία επίθεση από την ΕΛΑΣ για το φιάσκο Ντόκου με τους Ρώσους φαρσέρ
- Τσουκαλάς: Κ. Μητσοτάκη, όταν σηκώσετε το τηλέφωνο στις τρεις τα ξημερώματα, τον κ. Ντόκο θα συμβουλευτείτε;



