Κοροναϊός : Επισπεύδουμε τη χρήση της χλωροκίνης, λέει ο Τραμπ
Οι ΗΠΑ ενέκριναν τη χρήση της υδροξυλοχλωροκίνης κατά του κοροναϊού, μίας θεραπείας που χρησιμοποιείται συνήθως για την ελονοσία, η οποία «έδειξε πολύ, πολύ ενθαρρυντικά προκαταρκτικά αποτελέσματα», ανακοίνωσε ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ
Οι ΗΠΑ ενέκριναν τη χρήση της υδροξυλοχλωροκίνης κατά του κοροναϊού, μίας θεραπείας που χρησιμοποιείται συνήθως για την ελονοσία, η οποία «έδειξε πολύ, πολύ ενθαρρυντικά προκαταρκτικά αποτελέσματα», ανακοίνωσε ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.
«Θα μπορέσουμε να έχουμε διαθέσιμο το φάρμακο τούτο σχεδόν αμέσως», διαβεβαίωσε ο ίδιος στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στον Λευκό Οίκο εκτιμώντας πως η θεραπεία αυτή θα μπορούσε να «αλλάξει τα δεδομένα» στην αντιμετώπιση της πανδημίας.
Ο Τραμπ κάλεσε τις ρυθμιστικές αρχές φαρμάκων να επιταχύνουν την κυκλοφορία δυνητικών θεραπειών για τον κοροναϊό, λόγω της τάχιστης εξάπλωσής του, υποστηρίζοντας πως θα αποτελέσουν μία σημαντική πρόοδο στην αντιμετώπισή του ενώσο οι έρευνες για την ανάπτυξη εμβολίου ακόμη βρίσκονται σε πειραματικό στάδιο.
Στη συνέντευξη Τύπου του, ο Τραμπ αναφέρθηκε στις προσπάθειες της Gilead Sciences Inc’s να αναπτύξει το αντιϊκό φάρμακο Remdesivir και το σκεύασμα κατά της ελονοσίας hydroxychloroquine, τονίζοντας πως εισηγήθηκε σχετικα στην ομοσπονδιακή ρυθμιστική αρχή φαρμάκου FDA να επισπεύσει τις αδειοδοτήσεις.
«Θα πρέπει να μετακινήσουμε κάθε εμπόδιο. Αυτό μπορεί να αλλάξει το παιχνίδι, ή όχι», τόνισε ο Τραμπ στους δημοσιογράφους.
Ο επίτροπος της FDA Στέφεν Χαν δήλωσε πως η υπηρεσία του εργάζεται με γρήγορους ρυθμούς για να εξετάσει όλες τις δυνατότητες: «σε βραχυπρόθεσμο διάστημα, κοιτάζουμε για φάρμακα που ήδη έχουν εγκριθεί για άλλες ενδείξεις» και συμπτώματα, τόνισε ο Χαν.
- Πέθανε η Γωγώ Μαστροκώστα
- Μπαρτζώκας: «Θέλω να αφιερώσω την κούπα σε ένα αγαπημένο άνθρωπό μας…»
- Ξυπόλητος ο Χολ: Πού έδωσε τα παπούτσια του ο Αμερικανός
- Φουρνιέ: «Θέλω να τελειώσω την καριέρα μου στον Ολυμπιακό»
- Βασιλιάς της Ευρώπης ο Θρύλος – «Καίγεται» ο Πειραιάς
- Αντετοκούνμπο: «Εκπληκτική η ατμόσφαιρα – Η Euroleague πρέπει να κάνει το Final Four κάθε χρόνο στην Αθήνα!»
- Η κούπα της Euroleague στα αποδυτήρια του T-Center: Πανευτυχείς οι «ερυθρόλευκοι» (pics)
- «Βγάζοντας το καπέλο» στον Άλεκ Πίτερς
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 25.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/jeffrey-lai-Cz57JO4T0gQ-unsplash-315x220.jpg)






















![Ορέσνικ: Εκρήξεις χωρίς λάμψεις και παράξενοι ήχοι – Πώς εξηγούνται [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/1779585445240_screen-shot-2026-05-24-at-081033-0811-315x220.png)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442