Η Αίγυπτος, από σήμερα Πέμπτη, διέταξε το κλείσιμο των καφέ, εστιατορίων, νυχτερινών κέντρων και αθλητικών συλλόγων για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του νέου κοροναϊού.

Νέα μέτρα και νέα διάταγμα

Η απόφαση που εξέδωσε ο Πρωθυπουργός Mostafa Madbouli και μεταφέρεται στην επίσημη εφημερίδα, καλύπτει τις ώρες μεταξύ 19:00 και 6:00 τοπική ώρα και το κλείσιμο θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Μαρτίου.

Το διάταγμα περιλαμβάνει «όλα τα εστιατόρια, καφετέριες, καζίνο, νυχτερινά κέντρα, μπαρ, εμπορικά κέντρα και οποιεσδήποτε παρόμοιες εγκαταστάσεις που πωλούν εμπορικά αγαθά, τρόφιμα ή παρέχουν υπηρεσίες ψυχαγωγία».

Εξαιρούνται τα αρτοποιεία, τα μπακάλικα, τα φαρμακεία και τα σούπερ μάρκετ. Η Αίγυπτος έχει μέχρι στιγμής καταγράψει έξι θανάτους, μεταξύ των οποίων ήταν ένας Γερμανός τουρίστας στο Λούξορ.

Έχουν ληφθεί και άλλα μέτρα για τον περιορισμό της κοινωνικής αλληλεπίδρασης, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης του αριθμού των υπαλλήλων του δημόσιου τομέα και του κλεισίματος των σχολείων και των πανεπιστημίων. Η Αίγυπτος σταμάτησε την εναέρια κυκλοφορία από  σήμερα Πέμπτη και μέχρι τις 31 Μαρτίου.

Πηγή: france24.com