Ανακοίνωση ΓΣΕΕ

«Η αιμοδοσία είναι δείγμα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς και είναι ισχυρό «όπλο» στη μάχη ενάντια στην επιδημία του κορονοϊού (COVID-19)» αναφέρει η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ) σε σχετική ανακοίνωση, που εξέδωσε.

Όπως επισημαίνει, «η επιδημία του ιού COVID-19, που βρίσκεται σε εξέλιξη και στη χώρα μας, προκαλεί μείωση στην προσέλευση των αιμοδοτών, λόγω της επιφυλακτικότητάς τους να αιμοδοτήσουν μέσα στο νοσοκομειακό περιβάλλον. Όμως, η μείωση αυτή προκαλεί μείωση των αποθεμάτων αίματος, θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια των ασθενών».

Στο πλαίσιο αυτό, η ΓΣΕΕ απευθύνει έκκληση σε όλους τους υγιείς εργαζόμενους και τις οργανώσεις-μέλη της να προσέλθουν στην κοντινότερη αιμοδοσία και να παρακινήσουν και άλλους να προσφέρουν αίμα, που συνιστά το πολυτιμότερο αγαθό αυτήν τη δύσκολη περίοδο.

«Αυτό το διάστημα, πολλοί δήμοι και σύλλογοι εθελοντών αιμοδοτών διοργανώνουν αιμοδοσίες σε εξωτερικούς χώρους. Οι αιμοδοσίες αυτές ανακοινώνονται στην ιστοσελίδα του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας-Ε.ΚΕ.Α. (http://ekea.gr/where-donate). Η προσφορά στο συνάνθρωπο έχει επιπλέον και εθνική σημασία. Για να μην φτάσουμε, μαζί με θύματα του κορονοϊού, να θρηνούμε και θύματα ανθρώπων όλων των ηλικιών από την έλλειψη αίματος, ας δείξουμε την αλληλεγγύη μας και την ανθρωπιά μας και στις δύσκολες αυτές στιγμές» τονίζει η ΓΣΕΕ.

SOS για σοβαρή έλλειψη σε αίμα εκπέμπει η ΠΑΣΠΑΜΑ

«Καμπανάκι» για τη δραματική έλλειψη αίματος σε όλη τη χώρα, λόγω της επιδημίας του κοροναϊού στη χώρα μας και των έκτακτων μέτρων που έχουν επιβληθεί, κρούει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία και Δρεπανοκυτταρική Νόσο (ΠΑΣΠΑΜΑ).

Το γεγονός αυτό θέτει σε κίνδυνο την ζωή όλων των ενεργών πολιτών που μπορεί να χρειάζονται μετάγγιση αίματος και ιδιαιτέρως στους θαλασσαιμικούς ασθενείς, που η ζωή τους και η υγεία τους εξαρτάται απόλυτα από την επάρκεια αίματος.

Η ΠΑΣΠΑΜΑ απευθύνει έκκληση σε όλους τους υγιείς ανθρώπους να προσέλθουν στην κοντινότερη αιμοδοσία για να προσφέρουν αίμα.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr