Η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία αναζητά τρόπους να συνδράμει εταιρεία κατασκευής ιατρικού εξοπλισμού.

Οι Fiat Chrysler Automobiles και Ferrari βρίσκονται σε συζητήσεις με τους μεγαλύτερους κατασκευαστές αναπνευστήρων στην Ιταλία προκειμένου να συνδράμουν στην κατασκευή των κρίσιμων για την επιβίωση των ασθενών σε ΜΕΘ, συσκευών που απαιτούνται σε ολοένα μεγαλύτερους αριθμούς καθώς η Ιταλία βρίσκεται στο επίκεντρο της πανδημίας.

Οι ιταλικές αυτοκινητοβιομηχανίες με την συνδρομή της Magnetti Marelli, προμηθευτή εξαρτημάτων αυτοκινήτων βρίσκονται σε συζητήσεις με την Siare Engineering κατασκευάστρια ιατρικού εξοπλισμού με έδρα τη βόρεια Ιταλία, προκειμένου να βρουν έναν τρόπο συνεργασίας με δεδομένο ότι αμφότεροι οι βιομηχανικοί κλάδοι έχουν κοινά σε ό,τι αφορά την τεχνογνωσία σε επίπεδο ηλεκτρονικών και ελαστικών.

«Συζητάμε με τις FCA, Ferrari και Marelli προκειμένου να βρούμε ένα τρόπο συνεργασίας στη διαδικασία κατασκευής των ηλεκτρονικών», δήλωσε ο Gianluca Preziosa, εκτελεστικός διευθυντής της Siare στην οποία έχει ζητηθεί από τις ιταλικές αρχές, να αυξήσει την μηνιαία παραγωγή αναπνευστήρων από 160 σε 500 λόγω των πρωτόγνωρων αναγκών που αντιμετωπίζει το ιταλικό σύστημα υγείας.

Όπως αποκάλυψε εκπρόσωπος της Exor, μητρικής εταιρείας τόσο της FCA όσο και της Ferrari, τα σενάρια συνεργασίας είναι δύο: η συμβολή τεχνικών της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας στην αύξηση της παραγωγής των αναπνευστήρων ή/και η παραγωγή τους στο Maranello.

Σύμφωνα με το G. Siare ένα άλλο πρόβλημα που θα λύσει η εμπλοκή της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας στην παραγωγή αναπνευστήρων είναι η επίλυση ορισμένων ζητημάτων πρόσβασης σε πρώτες ύλες και εξαρτήματα που αντιμετωπίζουν ελλείψεις λόγω κορωνοϊού, καθώς λόγω μεγέθους, η FCΑ έχει πολύ περισσότερες προσβάσεις και αγοραστική δύναμη σε σχέση με μια μικρή βιομηχανία ιατρικού εξοπλισμού.

Παράλληλα, αξίζει αν σημειωθεί ότι σε ανάλογες κινήσεις έχουν προβεί οι Tesla, Ford και GM, αλλά και McLaren οι οποίες αναζητούν επίσης τρόπους θα θέσουν την τεχνογνωσία τους και τις παραγωγικές τους μονάδες στην υπηρεσία εταιρειών κατασκευής ιατρικού εξοπλισμού.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr