Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Κλείνουν από την Παρασκευή τα σχολεία στη Βρετανία

Κοροναϊός : Κλείνουν από την Παρασκευή τα σχολεία στη Βρετανία

Η κυβέρνηση Τζόνσον είχε καθυστερήσει το κλείσιμο των σχολείων, με την αιτιολογία ότι οι εργαζόμενοι στο βρετανικό ΕΣΥ (ΝΗΣ) θα πρέπει και αυτοί να μείνουν σπίτι για να προσέχουν τα παιδιά τους.

Τη μία μετά την άλλη υποχώρηση κάνει η κυβέρνηση Τζόνσον στο θέμα του κοροναϊού, καθώς ανακοίνωσε πως τα σχολεία σε όλη τη Βρετανία θα κλείσουν από την Παρασκευή.

Tα σχολεία θα παραμείνουν ανοιχτά μόνο για τα παιδιά εργαζομένων σε απαραίτητους κλάδους, όπως οι εργαζόμενοι στην υγεία, οι αστυνομικοί και οι διανομείς, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργού Παιδείας της Βρετανίας, Γκάβιν Γουίλιαμσον.

Παράλληλα, ανακοινώθηκε και η ακύρωση όλων των εξετάσεων.

Στη συνέχεια, σε διάγγελμά του ο Μπόρις Τζόνσον επανέλαβε την ανακοίνωση για το κλείσιμο των σχολείων, ενώ ζήτησε τα παιδιά να μένουν μακριά από ηλικιωμένους.

Δεν διευκρινίστηκε το χρονικό διάστημα για το οποίο θα μείνουν κλειστά τα σχολεία.

Νωρίτερα, είχε ανακοινωθεί ότι τα σχολεία θα κλείσουν από την Παρασκευή σε Ουαλία και Σκωτία.

Η κυβέρνηση Τζόνσον είχε καθυστερήσει το κλείσιμο των σχολείων, με την αιτιολογία ότι οι εργαζόμενοι στο βρετανικό ΕΣΥ (ΝΗΣ) θα πρέπει και αυτοί να μείνουν σπίτι για να προσέχουν τα παιδιά τους.

Οι δάσκαλοι και οι καθηγητές είχαν προειδοποιήσει πάντως ότι μετά βίας μένουν ανοιχτά τα σχολεία, καθώς υπήρχε μεγάλη έλλειψη προσωπικού.

Πάνω από 2.600 κρούσματα στη Βρετανία

Ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν διαγνωστεί με τον νέο κοροναϊό στη Βρετανία αυξήθηκε στους 2.626, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Ο απολογισμός αυτός είναι αυξημένος κατά 676 κρούσματα, ήτοι 35% σε σύγκριση με χθες Τρίτη. Προς το παρόν, στη Βρετανία έχουν καταγραφεί 104 θάνατοι από τον ιό.

Η κυβέρνηση Τζόνσον είχε επικριθεί για την απραξία της στο θέμα του κοροναϊού.

Μετά από κατακραυγή, η στάση του Τζόνσον άλλαξε καθώς ζήτησε από τους πολίτες να αποφεύγουν να βγαίνουν έξω.

Ο Τζόνσον δήλωσε ότι οι ηλικιωμένοι και οι ευάλωτοι άνθρωποι θα πρέπει να αρχίσουν να αυτο-απομονώνονται για «περίπου 12 εβδομάδες» από το Σαββατοκύριακο. «Τώρα είναι η στιγμή να σταματήσουμε τη μη ουσιαστική επαφή με τους άλλους», είπε, και «είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τους άνω των 70 ετών, τις έγκυες γυναίκες και εκείνους με ιατρικές παθήσεις, συμπεριλαμβανομένων εκείνων με υψηλή αρτηριακή πίεση».

Ο πρωθυπουργός είπε: «Όταν πρόκειται για την απαγόρευση της κυκλοφορίας, παρακολουθούμε όλα τα μέτρα». Όποιος ζει με κάποιον που έχει βήχα ή υψηλή θερμοκρασία πρέπει να παραμείνει στο σπίτι για 14 ημέρες. Ο επικεφαλής επιστημονικός σύμβουλος της κυβέρνησης, Sir Patrick Vallance, δήλωσε: «Εισερχόμαστε σε μια περίοδο ταχείας ανάπτυξης – το Λονδίνο μπροστά από άλλα μέρη της χώρας».

Άλλες εξαγγελίες

Ο Τζόνσον είπε επίσης ότι η κυβέρνηση εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα, όταν ρωτήθηκε αν θα επιβάλει μέτρα για τον αποκλεισμό του Λονδίνου, επειδή ο κόσμος αγνοεί τις προειδοποιήσεις σε ό,τι αφορά τις συναθροίσεις.

Η κυβέρνηση συμβουλεύει τους Βρετανούς να μην πηγαίνουν σε παμπ, εστιατόρια, κινηματογράφους και εστιατόρια. Στην ερώτηση αν χρειάζονται σκληρότερα μέτρα, ο πρωθυπουργός απάντησε: «Ανέκαθεν λέγαμε ότι θα πάρουμε τα σωστά μέτρα τη σωστή στιγμή. Πολλοί άνθρωποι καταβάλλουν μια πραγματικά ηρωική προσπάθεια να συμμορφωθούν με τις συμβουλές που δώσαμε αλλά όπως έχω πει (…) επανεξετάζουμε συνεχώς τα πάντα και δεν θα διστάσουμε να εφαρμόσουμε περαιτέρω μέτρα αν χρειαστεί».

Αναφερόμενος εξάλλου στο Brexit, ο Τζόνσον απέκλεισε το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση στη μεταβατική περίοδο που τελειώνει στις 31 Δεκεμβρίου. Πρόσθεσε όμως ότι το ζήτημα αυτό δεν είναι υπό συζήτηση αυτήν την περίοδο στην Ντάουνινγκ Στριτ, λόγω της κρίσης του κορονοϊού.

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024