Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ένωση Προπονητών Ευρωλίγκας: «Η ζωή έχει μεγαλύτερη αξία από το μπάσκετ»

Ένωση Προπονητών Ευρωλίγκας: «Η ζωή έχει μεγαλύτερη αξία από το μπάσκετ»

Η Ένωση Προπονητών της Ευρωλίγκας κάλεσε τις άμεσα εμπλεκόμενες πλευρές να δράσουν με υπευθυνότητα τώρα που τα πάντα έχουν σταματήσει λόγω του κοροναϊού

Η Ένωση Προπονητών της Ευρωλίγκα μέσω ανακοίνωσή της, κάλεσε όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές, σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που ζούμε, να δράσουν με υπευθυνότητα αφού προέχει η υγεία και ακολουθεί το μπάσκετ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Η έξαρση του κορονοϊού (COVID-19) έχει βάλει τον πλανήτη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Το ευρωπαϊκό μπάσκετ σε γενικές γραμμές και οι διοργανώσεις της EuroLeague, εν προκειμένω, αντιμετωπίζουν τις ίδιες προκλήσεις τις τελευταίες εβδομάδες.

Η ανθρώπινη ζωή είναι η μεγαλύτερη αξία και η Ένωση Προπονητών της EuroLeague σέβεται και στηρίζει πλήρως όλα τα προληπτικά μέτρα που λαμβάνονται και προτείνονται από τις αρμόδιες αρχές.

Κατανοώντας πλήρως τη σοβαρότητα της κατάστασης, η Ένωση Προπονητών καλεί άμεσα όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές και τους μετόχους να δράσουν με υπευθυνότητα, έχοντας ως σκοπό το κοινό καλό.

Σε αυτές τις περιπτώσεις χρειάζεται ισχυρή ηγετική ικανότητα, αλληλεγγύη, ευθύνη και θέληση. Όλα τα μέλη της Ένωσης Προπονητών έχουν πλήρη επίγνωση της ευθύνης τους και δηλώνουν τη δέσμευση τους στη σωστή κατεύθυνση που πρέπει να ληφθεί.

Τις πρώτες ημέρες της αναβολής της διοργάνωσης, όλα τα μέλη της Ένωσης Προπονητών έδρασαν σύμφωνα με τις υποχρεώσεις τους, κρατώντας στο πίσω μέρος του μυαλού τους τον ρόλο τους και το δικαίωμα τους ως εργαζόμενοι. Η Ένωση μας ζητά ίδιο πλαίσιο για όλα τα μέλη της ώστε να περιορίσουμε τις διαφορετικές πρακτικές ανάμεσα στα μέλη και τα κλαμπ.

Επιπροσθέτως, η τυποποιημένη σύμβαση έχει ως στόχο να παράσχει πρόσθετη προστασία σε περίπτωση αναπηρίας ή θανάτου ενός μέλους της Ένωσης Προπονητών της EuroLeague, που ήταν η πρώτη πρόταση που δόθηκε στην EuroLeague τον Ιούλιο του 2019.

Αυτό το βήμα θα βοηθήσει να αυξηθεί η διαφάνεια και η επάρκεια της σχέσης μεταξύ των προπονητών και των ομάδων ενώ θα εξασφαλίσει τον μετριασμό των κινδύνων που συνδέονται με τον ρόλο του προπονητή.

Ευχόμαστε σε όλη την μπασκετική κοινότητα δύναμη και αντοχή σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, ελπίζοντας πως θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα όσο το δυνατόν πιο σύντομα».

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024