Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Τσακαλώτος καλεί Μητσοτάκη να αναθεωρήσει τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές

Ο Τσακαλώτος καλεί Μητσοτάκη να αναθεωρήσει τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές

Το κοινωνικό κράτος δεν πρέπει και δεν μπορεί να είναι μια πρόσκαιρη πολιτική επιλογή για έκτακτες συνθήκες αναφέρει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σχολιάζοντας το πακέτο μέτρων της κυβέρνησης.

Το κοινωνικό κράτος δεν πρέπει και δεν μπορεί να είναι μια πρόσκαιρη πολιτική επιλογή για έκτακτες συνθήκες αναφέρει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σχολιάζοντας το πακέτο μέτρων της κυβέρνησης.

Φοβική στροφή

Μάλιστα ο πρώην υπουργός Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ και τομεάρχης Οικονομικών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης απευθύνει κάλεσμα στον πρωθυπουργό να αναθεωρήσει τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές και μιλά για φοβική στροφή της κυβέρνησης στην κρατική παρέμβαση και τις δημόσιες δαπάνες.
«Ο κ. Μητσοτάκης ανακάλυψε τώρα την στροφή στο δημόσιο και στις δαπάνες ως απόρροια της έκτακτης ανάγκης. Τον καλούμε σε μια συνολικότερη αναθεώρηση της αναποτελεσματικής νεοφιλελεύθερης πολιτικής που εισήγαγε» υπογραμμίζει ο κ. Τσακαλώτος.
Ως πρώτο βήμα της αναθεώρησης των νεοφιλελεύθερων πολιτικών ο Ευκλείδης Τσακαλώτος επισημαίνει «την συνέχιση των προσλήψεων του μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε και ο κ. Μητσοτάκης κατήργησε και τα πιο γενναία μέτρα τόνωσης της οικονομίας».
«Το κοινωνικό κράτος δεν πρέπει και δεν μπορεί να είναι μια έκτακτη και πρόσκαιρη στροφή», τονίζει με έμφαση ο κ. Τσακαλώτος.

Άτολμη

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών στο πλαίσιο της κριτικής που ασκεί συνολικά ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει άτολμη την κυβέρνηση σε ότι αφορά την ανακοίνωση των μέτρων για τον κοροναϊό σημειώνοντας χαρακτηριστικά:
« Πως αλλιώς να χαρακτηρίσει κανείς την επιλογή της να δώσει ένα επίδομα ύψους 800 ευρώ για 1.5 μήνα στους εργαζομένους αντί να καταβάλει το σύνολο του μισθού τους, να μην λάβει οριζόντια μέτρα για το σύνολο της οικονομίας, να μην δώσει έκτακτο επίδομα στα χαμηλά εισοδήματα, να μην απαγορεύσει την δυσμενή μεταβολή συμβάσεων εργασίας».

«Η κυβέρνηση μπορεί αυτές τις κρίσιμες ώρες να κατανοεί σιγά-σιγά και φοβικά την αξία του κοινωνικού κράτους και της κρατικής παρέμβασης. Όμως οι επιλογές της το προηγούμενο διάστημα οδήγησαν την οικονομία σε σημαντική επιβράδυνση ήδη από το 4ο τρίμηνο του 2019. Οδήγησαν σε ένα ταμειακό αποτέλεσμα για τους πρώτους δυο μήνες του 2020 που υστερεί κατά δύο δις. σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019. Και τα αποτελέσματα αυτά αφορούν περίοδο πριν τον ιό. Και αυτό συνέβη γιατί η οικονομία δεν απογειώνεται αλλά βουλιάζει με φοροαπαλλαγές στους οικονομικά δυνατούς και κατάργηση των ενισχύσεων στους αδύναμους» αναφέρει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024