Χειρόφρενο και στα εργοστάσια του μητρικού ομίλου της Mercedes-Benz προκειμένου να αποφευχθεί η περαιτέρω εξάπλωση του κωρονοϊού.

Ο όμιλος Daimler ανακοίνωσε τη διακοπή λειτουργίας της πλειονότητας των εργοστασίων του σε ευρωπαϊκό έδαφος σε μια προσπάθεια να συμβάλλει στον περιορισμό της εξάπλωσης του Covid-19.

«Η αναστολή λειτουργίας των παραγωγικών μονάδων ισχύει για τα εργοστάσια αυτοκινήτων, van και φορτηγών σε όλη την Ευρώπη και θα ξεκινήσει από αυτή την εβδομάδα», αναφέρει ο γερμανικός όμιλος σε ανακοίνωσή του, συμπληρώνοντας ότι υπό τις παρούσες συνθήκες, υπάρχουν πολλά προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα σε παγκόσμιο επίπεδο τα οποία δεν μπορούν να κρατηθούν υπό έλεγχο.

«Με τη διακοπή της λειτουργίας των εργοστασίων η Daimler συμβάλλει στην προστασία του δυναμικού της, στην ανάσχεση του επιπολασμού και της εξάπλωσης της πανδημίας», προσθέτει στην ανακοίνωσή του ο γερμανικός όμιλος.

Σε ό,τι αφορά τον αντίκτυπο της πανδημίας, όπως υπογραμμίζει η Daimler, επί του παρόντος δεν είναι εφικτή μια εμπεριστατωμένη αποτίμηση.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr