Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νότια Κορέα : Ελπίδες από τα μειωμένα κρούσματα - Ανησυχία από νέα μεγάλη εστία μόλυνσης

Νότια Κορέα : Ελπίδες από τα μειωμένα κρούσματα – Ανησυχία από νέα μεγάλη εστία μόλυνσης

Ελπίδες γεννά στη Νότια Κορέα το γεγονός ότι για τρίτη συνεχόμενη μέρα καταγράφηκαν λιγότερα από 100 νέα κρούσματα. Ωστόσο, οι υγειονομικές αρχές ανησυχούν για τη νέα μεγάλη εστία μόλυνσης που εντοπίστηκε στην ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας Σεούλ.

Οι υγειονομικές υπηρεσίες της Νότιας Κορέας κατέγραψαν 84 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κοροναϊού, λιγότερα από 100 για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, γεγονός που γεννά ελπίδες ότι στη χώρα της Ασίας, που έχει χτυπηθεί πιο βαριά από κάθε άλλη πλην Κίνας, η εξάπλωση της νόσου COVID-19 ενδέχεται να επιβραδύνεται.

Θεαματικά χαμηλότερος

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων που ανακοινώθηκε σήμερα είναι θεαματικά χαμηλότερος από την κορύφωση του ξεσπάσματος (909 κρούσματα την 29η Φεβρουαρίου) και αύξησε το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί σε 8.320, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν από τα Κορεατικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (KCDC).

Ο απολογισμός των θυμάτων αυξήθηκε κατά δύο, στους 81 νεκρούς, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Αλλοι 264 ασθενείς αποθεραπεύτηκαν και έλαβαν εξιτήριο από τα νοσοκομεία όπου νοσηλεύονταν, κάτι που αυξάνει το σύνολο των ασθενών που ιάθηκαν σε 1.401, κατά την ανακοίνωση των KCDC.

Ο νοτιοκορεάτης πρόεδρος Μουν Τζε-ιν δηλώνει ολοένα πιο σίγουρος ότι η χώρα του θα μπορέσει να ελέγξει την επιδημία, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων συνεχίζει να μειώνεται.

Ωστόσο, οι υγειονομικές αρχές κατέγραψαν με ανησυχία το γεγονός ότι νέα μεγάλη εστία μόλυνσης εντοπίστηκε στην ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας Σεούλ.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Το ξέσπασμα του Βαγγέλη Μαρινάκη στο πέναλτι που χάρισε την πρόκριση στην Κ19 στον τελικό (vid)

Δείτε πως «ξέσπασε» ο Βαγγέλης Μαρινάκης στο νικητήριο πέναλτι του Λιατσικούρα το οποίο χάρισε την πρόκριση στον Ολυμπιακό για τον τελικό του Youth League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024