Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός - Ιράν : «Εκατομμύρια θα μπορούσαν να πεθάνουν»

Κοροναϊός – Ιράν : «Εκατομμύρια θα μπορούσαν να πεθάνουν»

Ο ΠΟΥ παροτρύνει τις κυβερνήσεις να κάνουν περισσότερα, καθώς ο ιός προσβάλλει περισσότερους από 190.000 ανθρώπους και έχει σκοτώσει τουλάχιστον 7.500 σε ολόκληρο τον κόσμο.

Το Ιράν εξέδωσε μια τρομερή προειδοποίηση σχετικά με την ταχεία εξάπλωση της επιδημίας του κοροναϊού, υποδεικνύοντας ότι «εκατομμύρια» θα μπορούσαν να πεθάνουν στη χώρα εάν το κοινό συνεχίσει να ταξιδεύει και να αγνοεί την καθοδήγηση για την υγεία.

Τα τρία σενάρια για το Ιράν

Ένας δημοσιογράφος κρατικής τηλεόρασης, ο οποίος είναι επίσης ιατρός, έδωσε την προειδοποίηση την Τρίτη αναφέροντας μια μελέτη του τεχνολογικού πανεπιστημίου Sharif της Τεχεράνης, η οποία πρόσεφερε τρία σενάρια σχετικά με την έξαρση του COVID-19 στο Ιράν, ένα από τα πιο θανατηφόρα εκτός της Κίνας, από όπου γεννήθηκε η ασθένεια.

Την Τρίτη, 135 νέοι θάνατοι από κοροναϊό ανέβασαν το σύνολο στα 988, καθώς μείωσαν τις εορταστικές εκδηλώσεις σε μια προσπάθεια περιορισμού της νόσου. Τα νέα κρούσματα ήταν 1.178 και αγγίζουν στο σύνολο πλέον τα 16.169.

Ο Δρ Afruz Eslami είπε ότι εάν αρχίσουν να συνεργάζονται οι άνθρωποι τώρα, το Ιράν θα δει 120.000 μολύνσεις και 12.000 θανάτους πριν τελειώσει το ξέσπασμα. Εάν κάνουν μια μέτρια συνεργασία, θα υπάρξουν 300.000 περιπτώσεις και 110.000 θάνατοι, πρόσεθεσε

Αν όμως οι άνθρωποι αποτύχουν να ακολουθήσουν οποιαδήποτε καθοδήγηση, θα μπορούσαν να καταρρεύσουν το ήδη «στραγγισμένο» ιατρικό σύστημα του Ιράν, είπε ο Eslami. Εάν οι «ιατρικές εγκαταστάσεις δεν επαρκούν, θα υπάρξουν τέσσερα εκατομμύρια κρούσματα και 3,5 εκατομμύρια άνθρωποι θα πεθάνουν», ανέφερε.

Ο Eslami δεν επεξήγησε ως προς το ποιο μετρικό σύστημα χρησιμοποίησε για την έρευνα, αλλά αναφέροντάς τη στην αυστηρά ελεγχόμενη κρατική τηλεόραση αποτέλεσε σημαντική αλλαγή για μια χώρα της οποίας οι υπάλληλοι είχαν για αρκετές ημέρες αρνηθεί τη σοβαρότητα της κρίσης.

Πηγή: aljazeera.com

Sports in

Το «Μαύρο Θηρίο» απειλεί τη Ρεάλ Μαδρίτης

Η μεγάλη επιτυχία του Αντσελότι και το ευρωπαϊκό clasico στον ημιτελικό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024