Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Τι συζήτησε ο Μητσοτάκης στις τηλεδιασκέψεις με Κουτσούμπα και Βελόπουλο

Κοροναϊός : Τι συζήτησε ο Μητσοτάκης στις τηλεδιασκέψεις με Κουτσούμπα και Βελόπουλο

Λίγο πριν το διάγγελμά του σήμερα στις 5μμ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνομίλησε μέσω τηλεδιάσκεψης με τον γραμματέα του ΚΚΕ και τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης. Αύριο η τηλεδιάσκεψη με Βαρουφάκη. Επίταξη των ιδιωτικών κλινικών ζήτησε ο Δημήτρης Κουτσούμπας

Λίγο πριν το διάγγελμά του σήμερα στις 5μμ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνομίλησε μέσω τηλεδιάσκεψης με τον γραμματέα του ΚΚΕ και τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης.
Ο κ. Μητσοτάκης, συνεχίζοντας τον κύκλο ενημερωτικών επαφών με τους πολιτικούς αρχηγούς για τον κορονοϊό, ενημέρωσε τον Δημήτρη Κουτσούμπα στη μία το μεσημέρι και τον Κυριάκο Βελόπουλο μισή ώρα αργότερα.

Συζήτησε τις προτάσεις

Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τόσο το γραμματέα του ΚΚΕ για το κυβερνητικό σχέδιο όσο και για τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του κοροναϊού, απάντησε στις ερωτήσεις του και συζήτησε τις προτάσεις που κατέθεσε ο κ. Κουτσούμπας.
Σε ανάλογο κλίμα έγινε και η τηλεδιάσκεψη του κ. Μητσοτάκη με τον κ. Βελόπουλο.
Κατά τη διάρκεια και των σημερινών τηλεδιασκέψεων του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς τονίστηκε επίσης η σημασία να ακολουθήσουν οι πολίτες το μήνυμα «Μένουμε Σπίτι».
Σε ότι αφορά τις προτάσεις του ΚΚΕ ο κ. Κουτσούμπας ήδη από χτες κατέθεσε δημοσίως ένα πλαίσιο 7 αξόνων πάνω στα οποία θα πρέπει να κινηθεί η κυβέρνηση. Αιχμή του δόρατος των προτάσεων του ΚΚΕ είναι η επίταξη του ιδιωτικού τομέα της υγείας και η ένταξη υποδομών και γιατρών του στον κρατικό σχεδιασμό και το δημόσιο σύστημα υγείας για να αντιμετωπιστεί ο κοροναϊός.

Επίταξη των ιδιωτικών κλινικών

Επίσης το ΚΚΕ έχει ξεκαθαρίσει ότι τα περιοριστικά μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας πρέπει να εφαρμοστούν απαρέγκλιτα και για την εκκλησία.
Συγκεκριμένα το ΚΚΕ αξιώνει ως άμεσα επείγοντα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας τα εξής:
Πρώτον: Η κυβέρνηση πρέπει έκτακτα να επιτάξει ιδιωτικές κλινικές, να δεσμεύσει και να εντάξει στον κρατικό σχεδιασμό και τους γιατρούς του ιδιωτικού τομέα, που είναι δεκάδες χιλιάδες.
Δεύτερον: Να προμηθεύσει με όλα τα απαραίτητα υλικά τα νοσοκομεία για την προστασία του υγειονομικού προσωπικού (μάσκες, πλαστικά γυαλιά χειρουργείου, ρόμπες μίας χρήσης κλπ). Μέχρι τώρα καλύπτονται όσοι παραλαμβάνουν και χειρίζονται το κάθε περιστατικό. Με την εξάπλωση που αναμένεται, χρειάζεται να καλυφθούν όλοι.
Τρίτον: Είναι επείγον να αποσυμφορηθούν τα νοσοκομεία για να μη γίνονται χώροι μετάδοσης. Δεν αρκούν οι συστάσεις στον κόσμο. Χρειάζονται υποδείξεις για το που να πάει. Απαιτείται 24ωρη λειτουργία Κέντρων Υγείας, ΤΟΜΥ. Να προχωρήσει το μέτρο με έκτακτες προσλήψεις.
Τέταρτον: Περισσότερο από ποτέ θα χρειαστούν οι ΜΕΘ, όπως επισημαίνουν οι ειδικοί. Σήμερα υπάρχουν 110 κλειστές και δεν έχει ανοίξει ούτε μία παραπάνω.

Πέμπτον: Η κυβέρνηση να πάρει μέτρα για ορισμένες διοικήσεις νοσοκομείων που, αντί να ασχολούνται με την αντιμετώπιση της πανδημίας, στρέφονται εναντίον συνδικαλιστών που κάνουν το καθήκον τους, δηλαδή να αναδεικνύουν τα τεράστια κενά και τις ελλείψεις.
Έκτον: Ακόμη και μετά τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση για τα σούπερ μάρκετ κι άλλα πολυκαταστήματα, αυτά παραμένουν ανεπαρκή με βάση τις υποδείξεις του ΕΟΔΥ.
Έβδομον: Επαναφέρουμε το αυτονόητο μέτρο πως ό,τι ισχύει για άλλους χώρους συγχρωτισμού πρέπει να αφορά και την Εκκλησία.

Όχι καραντίνα στα δικαιώματα των εργαζομένων

«Αυτές τις προτάσεις επανέλαβα σήμερα στον πρωθυπουργό, τον κ. Μητσοτάκη. Ιδιαίτερα τόνισα την ανάγκη ότι σ’ αυτές τις δύσκολες ώρες η αναγκαία ατομική ευθύνη, θα πρέπει να συμβαδίζει και πολύ περισσότερο να μην υποκαθιστά την κρατική ευθύνη» ανέφερε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Σημείωσε δε ότι τα πράγματα θα ήταν καλύτερα αν είχε στηριχθεί το δημόσιο σύστημα υγείας τα προηγούμενα χρόνια και υπογράμμισε ότι λόγω των επιπτώσεων στην οικονομία από τον κοροναϊό «σε καμιά περίπτωση τα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα δεν πρέπει να μπουν σε καραντίνα».

Αύριο με Βαρουφάκη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε χτες τηλεδιασκέψεις με τον Αλέξη Τσίπρα και τη Φώφη Γεννηματά όπου οι δύο αρχηγοί κατέθεσαν τις δικές του προτάσεις και ο πρωθυπουργός κινήθηκε στο πλαίσιο πως είναι καλοδεχούμενες οι εποικοδομητικές προτάσεις.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι απαιτείται σε στιγμές κρίσης «να είμαστε μια γροθιά» και ξεκαθάρισε πως δεν είναι η ώρα για αντιπαραθέσεις.

Τη στήριξή της εξέφρασε και η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννημάτα.

Αμφότεροι και οι δύο πολιτικοί αρχηγοί συμφωνούν και με την παρέμβαση του πρωθυπουργού για την επέκταση των μέτρων και στην εκκλησία μετά τη μισοβέζικη απόφαση της χτεσινής Ιεράς Συνόδου.

Ο κύκλος των επαφών του πρωθυπουργού μέσω τηλεδιάσκεψης ολοκληρώνεται αύριο στις 11 το πρωί όπου ο κ. Μητσοτάκης θα συνομιλήσει με τον γραμματέα του ΜέΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη.

Sports in

Βόμβα από Βόλο και Μπέο: «Ο Καρυπίδης πήρε τηλέφωνο τον Μπερτόγλιο, η δικαιοσύνη έχει πλέον τον λόγο»!

Με ανακοίνωση του ο Βόλος κατήγγειλε παρέμβαση του ιδιοκτήτη του Άρη Θόδωρου Καρυπίδη επικοινωνώντας τηλεφωνικά με τον Μπερτόγλιο και τονίζοντας πως «το περιεχόμενο της συζήτησης και η αιτία του τηλεφωνήματος προφανώς και είναι γνωστό σε όλους»!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024