Νέα μέτρα για την πώληση φαρμάκων στα Φαρμακεία ανακοινώνει το υπουργείο Υγείας, στο πλαίσιο της πρόληψης διάδοσης του κοροναϊού.

Λόγω των ειδικών συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί εξαιτίας της πανδημίας κοροναϊού και με στόχο τον περιορισμό της διασποράς του, δίνεται η δυνατότητα στους φαρμακοποιούς να εξυπηρετούν από την ειδική θυρίδα ασφαλείας το κοινό, στην περίπτωση αδυναμίας εξυπηρέτησης εντός του φαρμακείου.

Μετά από αίτημα του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, απέστειλε εγκύκλιο στην οποία αναφέρονται τα εξής: «Λόγω των παρουσών ειδικών συνθηκών, στις περιπτώσεις κατά τις οποίες ο φαρμακοποιός αδυνατεί να εξυπηρετήσει τους πολίτες εντός του φαρμακείου, παρέχεται η δυνατότητα της εξυπηρέτησης από την ειδική θυρίδα ασφαλείας εξυπηρέτησης του κοινού».

Μέσω θυρίδας και με κατεβασμένα ρολά τα Φαρμακεία λόγω κοροναϊού

Ο ΠΦΣ είχε εκδώσει πριν μέρες ανακοίνωση στην οποία συνιστούσε στους φαρμακοποιούς να ελέγχουν τα άτομα που εισέρχονται ταυτόχρονα το κατάστημα, αλλά και να τηρούν αυστηρούς κανόνες υγιεινής.

Κάθε φαρμακείο διαθέτει στην πρόσοψη εκτός από την θυρίδα ανάρτησης πινάκων εφημερευόντων και διανυκτερευόντων φαρμακείων, με επαρκή φωτισμό και ειδική θυρίδα ασφαλείας εξυπηρετήσεως του κοινού κατά τις διημερεύσεις και διανυκτερεύσεις.

Αυτή τη θυρίδα, ακόμη και με κατεβασμένα ρολά, μπορούν να χρησιμοποιούν οι φαρμακοποιού προκειμένου να περιορίσουν την επαφή και την πιθανή διάδοση του κοροναϊού.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο