Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός :  «Οι Ολυμπιακοί Αγώνες πρέπει να αναβληθούν» λέει Βρετανός αθλητής

Κοροναϊός : «Οι Ολυμπιακοί Αγώνες πρέπει να αναβληθούν» λέει Βρετανός αθλητής

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) πρέπει να απευθυνθεί στους αθλητές με «σαφήνεια, και διαφάνεια» σχετικά με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, τόνισε ο Βρετανός αθλητής Γκάι Λέρμονθ, υποστηρίζοντας την αναγκαιότητα της αναβολής τους.

Το Σάββατο, ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε επανέλαβε ότι η χώρα του συνεχίζει να προετοιμάζεται για την διεξαγωγή των Αγώνων όπως είχε προγραμματιστεί.

«Από την άποψη του αθλητή, χρειαζόμαστε σαφήνεια, διαφάνεια και ευελιξία», δήλωσε στο Guardian ο Λέρμονθ, που επρόκειτο να αγωνιστεί στο Τόκιο στα 800μ.

«Η συνέντευξη Τύπου που είδα από τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας δεν με πληροφόρησε με απόλυτη βεβαιότητα ότι αυτοί οι Αγώνες θα γίνουν… Δεν έχουμε ιδέα πόσο άσχημα είναι αυτό που συμβαίνει και αυτό έχουμε δει μέχρι στιγμής μπορεί να είναι η κορυφή του παγόβουνου. Φυσικά η ΔΟΕ και όλος ο κόσμος θέλει επιτυχημένους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά για να συμβεί αυτό, πιστεύω ακράδαντα ότι πρέπει να αναβληθούν, εκτός αν οι αρχές μπορούν να εγγυηθούν ότι θα είναι όπως συνήθως, κάτι που δεν πιστεύω ότι μπορούν. Αν η βρετανική κυβέρνηση λέει ότι η χειρότερη κατάσταση θα φτάσει γύρω στο Μάιο ή τον Ιούνιο, ίσως να μην υπάρχουν καν αγώνες πρόκρισης», πρόσθεσε.

«Θα ήμουν χαρούμενος αν αναβληθούν οι Αγώνες τουλάχιστον μέχρι τον Οκτώβριο – ή ίσως αργότερα μέχρι το 2021 ή το 2022. Τουλάχιστον αυτό θα έδινε στους αθλητές χρόνο για να σχεδιάσουν, να προπονηθούν και, κυρίως, για να ξεπεραστεί η δύσκολη κατάσταση».

Sports in

Αυτά μόνο ο Ολυμπιακός: Διεκδικεί 6 ευρωπαϊκά σε 4 αθλήματα!

Δεν υπάρχει αυτό που έχει καταφέρει ο Ολυμπιακός, καθώς βρισκόμαστε στο δεύτερο μισό του Απρίλη και διεκδικεί ακόμα 6 ευρωπαϊκά σε 4 διαφορετικά αθλήματα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024