Ο μετρ της τακτικής, Ντιέγκο Σιμεόνε, φημίζεται για τις πολλές ευκαιρίες που δίνει στα νέα παιδιά, να δείξουν την αξία τους. Στα 9 χρόνια που ο «Τσόλο» βρίσκεται στον πάγκο της Ατλέτικο, έχει δώσει το «βάπτισμα του πυρός» σε 32 παίκτες της Ακαδημίας
Τον έχουν κατηγορήσει ότι βάζει… λεωφορεία για να παίρνει αποτελέσματα και ότι το ποδόσφαιρο που παίζει η Ατλέτικο Μαδρίτης είναι αντιαισθητικό και πως δεν το έχει πολύ με την κατάκτηση τίτλων. Ούτε αυτό είναι λάθος.
Ωστόσο, σε κάθε νοκ-άουτ του Champions League αποτελεί τον φόβο και τον τρόμο των σπουδαιότερων συλλόγων της Ευρώπης και αυτό το… προνόμιο το έχει κερδίσει με την αξία του ο «Τσόλο»!
Μέσα σε τρία λεπτά, και μάλιστα στο φινάλε (86′-89′), η Ίντερ έκανε το 1-2, 3-2, νίκησε την Κόμο και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του Κυπέλλου Ιταλίας
Η Μπράιτον ήταν εντυπωσιακή απέναντι στην Τσέλσι, τη συνέτριψε με σκορ 3-0 και πλέον κάνει όνειρα Ευρώπης, βάζοντας τους «μπλε» σε σοβαρό κίνδυνο να μην τα καταφέρουν.
Στις 22 Απριλίου του 2024, η ομάδα Κ19 του Ολυμπιακού στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης κατακτώντας το Youth League στην Ελβετία. Μια επιτυχία μυθικών διαστάσεων για την ομάδα του Πειραιά