Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
The Outsider: Μια αστυνομική σειρά για τους λάτρεις του υπερφυσικού

The Outsider: Μια αστυνομική σειρά για τους λάτρεις του υπερφυσικού

Μια σειρά που σπάει τους κανόνες του αστυνομικού μυστηρίου, βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Stephen King

Πόσο παράξενη τροπή μπορεί να πάρει μια υπόθεση δολοφονίας, όταν από την πρώτη κιόλας στιγμή υπάρχουν στοιχεία που «δείχνουν» ξεκάθαρα τον ένοχο; Όταν την υπογράφει ο θρυλικός Stephen King, η απάντηση είναι «πάρα πολύ». Το The Outsider, η ολοκαίνουργια σειρά της HBO που ακροβατεί με μαεστρία ανάμεσα στο αστυνομικό μυστήριο και το μεταφυσικό θρίλερ, φέρει και άλλη μια βαριά υπογραφή: Υπεύθυνος για τη μεταφορά του στη μικρή οθόνη είναι ο Richard Price, ο οποίος μεταξύ άλλων μας έχει χαρίσει και το εξαιρετικό The Night Of. Γι’ αυτό, όσο και αν βιαζόμαστε να μάθουμε τη λύση του μυστηρίου, υποψιαζόμαστε ότι τα μόλις δέκα επεισόδια της σειράς δεν θα μας επιτρέψουν να τη χορτάσουμε. Παρακολουθήστε και τα δέκα επεισόδια που έχουν κυκλοφορήσει αποκλειστικά στο Vodafone TV.

Μια αστυνομική σειρά που «μυρίζει» HBO

Αν έπρεπε να κάνουμε μια λίστα με τα χαρακτηριστικά που ξεχωρίζουν τις σειρές της HBO, οι έξυπνες ανατροπές και η σοκαριστική βία σίγουρα θα βρίσκονταν στην κορυφή της. Και το The Outsider δεν αποτελεί εξαίρεση σε αυτόν τον πολύ ικανοποιητικό κανόνα. Ήδη από τα πρώτα λεπτά του πρώτου επεισοδίου, τόσο η μικρή πόλη της Georgia όσο και εμείς βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τη σκηνή ενός φρικτού εγκλήματος – το οποίο μάλιστα έχει ως θύμα ένα εντεκάχρονο παιδί.

Το πιο αναπάντεχο στοιχείο της υπόθεσης, είναι ότι ευθύς εξ αρχής τα στοιχεία οδηγούν σε έναν και μόνο ένοχο, και μάλιστα με τρόπο που μοιάζει αμετάκλητος: Βίντεο, αποτυπώματα, DNA, όλα υποδεικνύουν έναν υπεράνω πάσης υποψίας κάτοικο της πόλης, προπονητή μιας σχολικής ομάδας baseball και πατέρα δύο παιδιών.

Αυτή η φαινομενική βεβαιότητα, οδηγεί και στην (υπερβολικά) δημόσια σύλληψή του. Σύντομα, όμως, ο ντετέκτιβ που ανέλαβε την υπόθεση βρίσκεται μπροστά σε μια πάρα πολύ παράξενη τροπή. Εκτός από τις αποδείξεις που θέλουν τον προπονητή Terry Maitland στον τόπο του εγκλήματος, εμφανίζεται και ένα εξίσου ακλόνητο άλλοθι, που μας κάνει να παρακολουθούμε το ένα επεισόδιο μετά το άλλο , με την ελπίδα να βρούμε τη λύση.

Ένα θρίλερ με τη δεξιοτεχνία του Stephen King

Ο βασιλιάς του horror δεν μας έχει απογοητεύσει ποτέ – και δεν το κάνει ούτε σε αυτή την περίπτωση. Ο τρόμος στο Outsider ξεκινά γειωμένος: Στη μικρή πόλη της Georgia σίγουρα κατοικεί κάποιο «τέρας», ικανό να κατακρεουργήσει ένα ανήλικο παιδί. Μαζί με την έλευση της Holly Gibney (Cynthia Erivo), μιας ιδιόρρυθμης ιδιωτικής ερευνήτριας, μπαίνει στο κάδρο και το στοιχείο του υπερφυσικού. Και η είσοδός του είναι δυναμική.

Πώς συνδέεται η παράξενη τροπή της υπόθεσης με τα παράξενα οράματα και τις σκοτεινές φιγούρες που παραμονεύουν στην άκρη του οπτικού μας πεδίου; Και πώς θα εντοπίσουμε τον δολοφόνο; Ακολουθώντας τη λογική επεξεργασία των δεδομένων, όπως επιχειρεί να κάνει ο αστυνομικός Ralph Anderson (Ben Mendelsohn) ή κρατώντας τον νου μας ανοιχτό στο ανεξήγητο, όπως η Gibney; Το μόνο σίγουρο είναι ότι αναζητούμε κάτι νοσηρό, ανθρώπινο ή μεταφυσικό – και ότι θα το βρούμε μέχρι το τελευταίο επεισόδιο, που θα προβληθεί αποκλειστικά στο Vodafone TV.

Έτσι είναι, αν έτσι νομίζουμε

Εκτός από την εξιχνίαση της δολοφονίας, η σειρά διερευνά και κάτι ακόμη πιο σημαντικό: Τη σημασία της πίστης μας. Το The Outsider δεν αρκείται στο να μας κάνει να αναρωτηθούμε πώς κατάφερε ο Maitland να δημιουργήσει ένα τόσο τέλειο άλλοθι – ή ποιος θα μπορούσε να έχει κάνει τον φόνο αν όχι εκείνος.

Την ίδια στιγμή που μας καλεί να πιστέψουμε στο απίστευτο, μας θέτει ερωτήματα για την ίδια την επίδραση της πίστης: Πώς μεταμορφώνεται η ζωή μας με βάση τις αντιλήψεις μας; Κινδυνεύουμε περισσότερο από κάτι στο οποίο πιστεύουμε πολύ; Και αν ναι, αρκεί η δυσπιστία μας για να μας κρατήσει ασφαλείς; Ταυτόχρονα, καταφέρνει να μας κρατά κολλημένους στην οθόνη, τρομαγμένους και ανυπόμονους για το επόμενο επεισόδιο.

Μπορούμε να απολαύσουμε όλα τα επεισόδια του The Outsider, όπου και όποτε θέλουμε, αποκλειστικά μέσα από το Vodafone TV. Και φυσικά, να παρακολουθήσουμε όλες τις νέες αλλά και τις διάσημες σειρές της ΗΒΟ αποκλειστικά στο Vodafone TV, «το ΣΠΙΤΙ της HBO»!

Μάθετε περισσότερα για τα νέα πακέτα Vodafone TV εδώ.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024