Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Hyundai i20 N 2021: Σε τροχιά υψηλών επιδόσεων

Hyundai i20 N 2021: Σε τροχιά υψηλών επιδόσεων

Το κορεατικό supermini πρόκειται να αποκτήσει πρόσβαση στην φροντίδα του N division, προσθέτοντας στην γκάμα του μια σπορ προδιαγραφών έκδοση η οποία αναμένεται περί τα τέλη του 2020.

Φωτογραφίες: Automedia

Η νέα γενιά του i20 η οποία αποκαλύφθηκε προσφάτως πρόσθεσε στο λεξιλόγιο του κορεατικού supermini την ήπια υβριδική τεχνολογία, περισσότερη ψηφιακή συνειδητότητα αλλά και του εξασφάλισε μια σαφώς πιο ελκυστική όσο και δυναμική εμφάνιση η οποία προδιαγράφεται δυναμικότερη στην έκδοση N που εντοπίστηκε σε δοκιμές εξέλιξης.

Για την ακρίβεια το i20 Ν αναμένεται να φέρει σχεδιαστικές όσο τεχνολογικές επιρροές από τον αγωνιστικό ομόλογό του στο WRC οι οποίες είναι ήδη ορατές στο παρόν δοκιμαστικό πρωτότυπο, αν ρίξει κανείς μια ματιά στο επιθετικό μπροστινό splitter, στους διογκωμένους θόλους, τα ξαναγραμμένα πλευρικά τμήματα και το spoiler στην θύρα του πορτ μπαγκάζ.

Στα στοιχεία που επίσης ξεχωρίζουν συγκαταλέγεται η μειωμένη απόσταση από το έδαφος, ο ανασχεδιασμένος πίσω προφυλακτήρας, οι μεγαλύτεροι τροχοί και ένα σετ διπλών απολήξεων για την εξάτμιση.


Αυτό που εξακολουθεί να παραμένει μυστήριο είναι η τελική επιλογή της κορεατικής φίρμας σε ό,τι αφορά τον κινητήρα. Με δεδομένο ότι το i20 μοιράζεται την ίδια αρχιτεκτονική με το Kona, μια από τις διαφαινόμενες επιλογές είναι ο δίλιτρος τετρακύλινδρος κινητήρας που θα εφοδιάζει και την ισχυρότερη εκδοχή του compact crossover.

Bέβαια αν και στην περίπτωση του Kona Ν, αναμένεται να αξιοποιηθεί η εκδοχή των 250 ίππων που εφοδιάζει το i30 N, στην περίπτωση του i20 N θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί μια μικρότερης ισχύος εκδοχή.

Η επικρατέστερη εκδοχή ωστόσο είναι να χρησιμοποιηθεί μια νέα υψηλότερης ισχύος έκδοση του ήδη υφιστάμενου στην γκάμα του i20 turbo κινητήρα του 1,6 λίτρων χωρίς να αποκλείεται και εκεί η χρήση της ήπιας υβριδικής τεχνολογίας.

Σε ό,τι αφορά τα μεγέθη ισχύος, το i20 N αναμένεται να προσφέρει περί τους 200 ίππους προκειμένου να διατηρηθεί η απόσταση ασφαλείας από το i30 N. Η κίνηση θα μεταδίδεται στους μπροστινούς τροχούς με τις ακριβότερες εκδόσεις να επωφελούνται από ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης.

Sports in

LIVE: Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας

Παρακολουθήστε live στις 17:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας για την 4η αγωνιστική του Top-6 της Stoiximan Basket League. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ3.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024